Antena Căutare

Bolnavii asteapta! Lista medicamentelor compensate nu a mai fost actualizata din 2008

Lista medicamentelor compensate nu a mai fost actualizata din 2008. Aceasta ar trebui sa includa medicamentele de ultima generatie, care le-ar putea prelungi sau chiar salva viata multor bolnavi din Romania. Problema a fost dezbatuta de specialisti in cadrul Forumului "Finantarea sanatatii 2013", organizat de Intact Media Group.

Din 2007, peste 140 de medicamente noi asteapta sa fie introduse pe lista celor compensate. Ar putea fi salvarea pentru bolnavii de cancer, diabet, cardiacii care nu mai reactioneaza la tratamente din generatiile mai vechi.

Un strigat de ajutor vine si de la cei care sufera boli mai rare si care, de prea putine ori, ajung in mijlocul discutiilor publice. "Nu ne uitati" au cerut reprezentantii Asociatiei Romane de Hemofilie.

Preventia este mult mai ieftina decat vindecarea. Un exemplu ar fi si introducerea vaccinului antipneumococic pe lista celor obligatorii. Asta ar insemna, sustin expertii, ca mortalitatea infantila din Romania ar scadea, inca din primul an, cu peste 50%.

O lista de medicamente compensate aliniata la standardele din celelalte tari europene nu inseamna doar salvarea a zeci de mii de bolnavi care, fara aceste medicamente, nu pot decat sa numere zilele sau lunile pana la un sfarsit sigur. Ar fi si o speranta pentru toti romanii care ar ajunge in aceeasi situatie.

SPECIAL! A scapat de heroina, a dat de "droguri legale". Viata lui Dorel, un drum intre ghena de gunoi si maga... Premiera in chirurgia romaneasca: operatia cu ochelari 3D!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x