Antena Căutare

Premiera in chirurgia romaneasca: operatia cu ochelari 3D!

Miercuri a fost inregistrata o premiera in chirurgia romaneasca. Medicii au operat cu ochelari speciali pe care, de obicei, ii vezi in salile de cinema. Asta pentru ca au folosit o tehnologie 3 D pentru o interventie laparoscopica. Cu o astfel de tehnica e mai simplu si pentru doctorul care vede mai bine zona lezata, dar si pentru pacient care are parte de o operatie cat se poate de precisa.

Este o revolutie in chirurgia laparoscopica, spun medicii. Asta pentru ca imaginile oferite prin intermediul unei camere video cu tehnologie 3D dau o alta viziune asupra zonei operate. Il pune pe operator in situatia de a vedea pe ecranul monitorului, bineinteles cu ochelarii adecvati, o imagine a anatomiei perfect reala, asa cum este ea in sine.

Orice fel de operatie poate fi efectuata folosind noua tehnica. Miercuri, a avut loc doar o interventie demonstrativa. Insa, pacientul se poate declara un norocos. Va scapa repede de pe masa de operatie, iar maine va pleca acasa.

Toata operatia a fost transmisa in direct, iar cei 50 de medici stransi pentru a vedea imaginile s-au uitat ca la un film 3D.

Echipamente speciale preiau imagini si transmit 3D, astfel incat doctorul va putea vedea pe ecranul tridimensional si profunzimea campului operator.

O astfel de aparatura costa 100.000 de euro, asa ca, cel mai probabil, nu o vom vedea prea curand in multe spitale din Romania.

Bolnavii asteapta! Lista medicamentelor compensate nu a mai fost actualizata din 2008... Patrula calare a Politiei Locale Bucuresti a fost atacata de un caine periculos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x