Antena Căutare

Lista medicamentelor cu care sunt tratații românii infectați cu coronavirus!!

Informațiile cu privire la lista medicamentelor au fost oferite de către Dr. Adrian Marinescu, medic primar specializat în boli infecțioase la Spitalul „Matei Balș”, din București pentru Libertatea.

Lista medicamentelor cu care sunt tratații românii infectați cu coronavirus!!
Lista medicamentelor cu care sunt tratați românii infectați cu coronavirus

Pacienții români diagnosticați cu noul coronavirus primesc trei categorii de medicamente, trataemntul fiind o combinație bazată pe simptomele specifice fiecărei persoane.

Libertatea a aflat lista medicamentelor folosite pentru tratamentul românilor infectați cu coronavirus și recomandă ca înainte să parcurgeți lista, să luați la cunoștință faptul că NU se recomandă tratarea de acasă, întrucât fiecare caz de coronavirus trebuie tratat special, separat, sub monitorizarea cadrelor medicale avizate.

Citește și: Ei sunt românii infectați cu coronavirus! Ce știm despre cele 68 de persoane testate pozitiv cu COVID-19

Dr. Adrian Marinescu, medic primar specializat în boli infecțioase la spitalul „Matei Blaș” avertizează că aceste date nu se află într-un ghid oficial al Organizației Mondiale a Sănătății. De asemenea, medicul avertizează, din nou, că niciun pacient nu ar trebui să-și administreze medicamente singur, ci trebuie tratat doar de medici:

  • Tratament simptomatic: În funcție de simptome, oamenii primesc medicație diferită. Pacienții cu febră primesc Paracetamol și Algocalmin, iar pentru tuse li se administrează Codeină sau Tusin.
  • Tratament patogenic: Aici intră anti-inflamatoarele, iar pacienții primesc Nurofen/Brufen sau Diclofenac.
  • Noutatea: În această categorie intră o combinație de medicamente anti-gripă și anti-HIV. În cea mai folosită dintre situații este vorba de Tamiflu combinat cu Kaletra. Cea de-a doua opțiune, mai puțin utilizată, este de Darunavir Cobicistat, combinat tot cu Tamiflu.

Doctorul Adrian Marinescu a declarat pentru Libertatea:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: PACIENTUL 17. Cine este fostul șef din Poliție care și-a infectat familia cu coronavirus. Detalii din trecutul său controversat

Paracetamol

Este utilizat în mod curent pentru tratamentul simptomatic al afecțiunilor care implică durere de intensitate slabă sau moderată: cefalee, nevralgii dentare, dureri chirurgicale, entorse, fracturi, dismoree.

Eficiența maximă a paracetamolului se obține în cazul durerilor slabe de origine non-viscerală.

Ca antipiretic în hipertermiile de natură infecțioasă. Efectul antipiretic este proporțional cu temperatura: paracetamolul este complet ineficient în scăderea temperaturii normale.

Algocalmin

Algocalminul este un medicament antialgic (adică împotriva durerii) și antipiretic (sau antitermic, adică împotriva febrei). Totodată, se poate folosi în dureri medii – intense, înainte de intervențiile chirurgicale, în durerea din cancere, în colicile renale, dar și pentru scăderea febrei, când alți agenți nu au reușit asta (paracetamol, ibuprofen etc.).Este folosit cu succes și-n durerea cu spasme la nivelul tractului digestiv.

Citește și: Românii bolnavi de coronavirus, umiliți în spitale și lăsați fără apă! „M-au băgat într-o cameră a morţii, e lagăr aici”

Nurofen

Substanța sa activă este ibuprofenul. Aceasta a fost pus pe piață în 1969 ibuprofen, însă nu era disponibil decât pe bază de prescripție medicală. Acesta este cel mai folosit analgezic în Europa și Australia, potrivit companiei care îl produce.

Diclofenac

Este un anti-inflamator, folosit în tratarea durerilor și care se găsește și sub numele Voltaren, Cataflam, dar și sub alte branduri. Se absoarbe rapid și complet din tubul digestiv, dar are un procent de metabolizare hepatică de 50-52%. Are o acțiune antiinflamatoare eficace și este disponibil sub formă de sare de potasiu (cu efect imediat) și ca sare de sodiu (efect retard).

Citește și: ”Salut! Sunt Bogdan! Internat la Babeș! Cu coronavirus! Am aflat din presă că-s infectat. Am dat zeci de telefoane. Degeaba!”

Tamiflu

Tamiflu apartine unui grup de medicamente numite "inhibitori de neuraminidaza". Aceste medicamente previn raspandirea virusului gripal in organism si astfel ajuta la usurarea sau prevenirea simptomelor care apar la infectia cu virus gripal. Tamiflu va este prescris pentru tratarea si preventia gripei.

Kaletra

Kaletra este un medicament antiviral. Se administreaza impreuna cu alte medicamente antivirale pentru tratarea adultilor si copiilor in varsta de peste 2 ani care sunt infectati cu virusul imunodeficientei umane de tip 1 (HIV–1), un virus care provoaca sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA).

Sursa: Libertatea.ro

ANAF a luat noi măsuri pentru a împiedica răspândirea noului virus mortal. Ce reguli trebuie să respecte angajații... ALERTĂ! Noi cazuri de coronavirus în România! Numărul total a crescut la 70!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x