Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Lista județelor unde terasele şi cluburile se vor închide la ora 23.00, stabilită azi de Comitetul pentru Situații de Urgență

Zonele unde terasele și cluburile se vor închise la ora 23 sunt cele considerate a avea risc epidemiologic extrem de ridicat în transmiterea virusului Covid-19. Lista cu județele unde se va aplica această măsură urmează să fie făcută publică de Comitetul pentru Situații de Urgență.

Lista județelor unde terasele şi cluburile se vor închide la ora 23.00, stabilită de CNSU

Hepta

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă este aşteptat să decisă zonele unde terasele şi cluburile se vor închide la ora 23.00.

Moment critic în România, în pandemia de coronavirus

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, joi, cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru a analiza situaţia generată de pandemie. Discuţia vine în condiţiile în care preşedintele a catalogat situaţia ca fiind ”extrem de gravă”.

”Este, după părerea mea, un moment critic, iar măsurile de protejare a populaţiei, în contextul în care România a atins aproape 1.200 de cazuri zilnice de infectare, sunt extrem de importante acum. Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii sub control a epidemiei”, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și:

Măștile, obligatorii pentru toate persoanele de peste cinci ani, în spațiile publice deschise! Raed Arafat, anunțul momentului despre noile restricții

Peste 1.000 de cazuri noi pe zi și creștere alarmantă a pacienților internați la ATI

Grupul de Comunicare Strategică anunţă, zilnic, de mai bine de o săptămână, peste o mie de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în timp ce specialiştii au anunţat în repetate rânduri că, în municipiul Bucureşti, dar şi în unele zone din ţară, situaţia locurilor de Terapie Intensivă destinate pacienţilor cu coronavirus este problematică.

Din cauza faptului că de opt săptămâni numărul de îmbolnăviri creşte constant, autorităţile au impus noi măsuri, între acestea fiind purtarea măştii de protecţie în locuri deschise, dacă este aglomeraţie, dar şi închiderea teraselor şi a cluburilor la ora 23.00.

Masca obligatorie pe stradă și închiderea teraselor la ora 23, în anumite zone, printre măsuri

Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat, miercuri seară, că locurile şi intervalele orare în care masca este obligatorie în spaţii de schise vor fi stabilite de către Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiilor de Sănătate Publică, în timp ce închiderea teraselor şi a altor localuri se va dispune de către CNSU.

”Urmează să aibă loc o şedinţă CNSU unde vor fi propuse zonele sau unităţile teritorial - administrative unde se va aplica restricţie de orar de lucru sau activitate a unor amplasamente şi acest lucru va avea loc cel mai probabil mâine”, a anunţat Arafat, miercuri seară.

Citește și:

Oficial! Lista județelor în care va fi obligatorie purtarea măștii de protecție și afară, în aer liber!

Arafat a precizat că închiderea teraselor la ora 23.00 nu se va dispune pentru întreaga ţară, ci doar pentru acele judeţe sau zone – cum ar fi cele turistice – unde sunt aglomerări mari de persoane şi riscul epidemiologic este ridicat. CNSU va publica lista cu zonele vizate de aceasta măsură în decursul zilei de joi, 30 iulie.

Recomandari