UPDATE: La lista județelor în care va fi obligatorie purtarea măștii de protecție și afară, în aer liber, se adaugă Galați.
Grupul tehnic al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat miercuri o hotărâre prin care se impune, de la 1 august, obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele de peste 5 ani în spaţiile aglomerate, închise sau deschise.
Grupul tehnic-suport COVID-19 al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, întrunit miercuri, a stabilit că administratorii firmelor care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) vor reduce programul până la ora 22.00 în cursul săptămânii ş̦i până la 23.00 în zilele de sâmbătă̆ și duminică. Terasele vor fi închise la ora 23.00.
„Î̂n scopul prevenirii virusului SARS-CoV-2 se dispune desfăşurarea tuturor activităților cu caracter religios în aer liber, cu obligativitatea purtării măş̦tii de protecție ş̦i respectarea mă̆surilor de distanţ̦are fizică”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.
UPDATE: Și Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat miercuri o hotărâre privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus la nivelul spaţiilor/activităţilor unde există un risc crescut de infectare.
Potrivit acesteia, masca de protecţie este obligatorie „pentru toate persoanele prezente în pieţele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri etc de pe teritoriul judeţului Braşov, începând cu data de 1 august, ora 6.00”.
De asemenea, măştile de protecţie trebuie purtate obligatoriu la toate evenimentele, de orice natură, „unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior”, dar şi pe arterele pietonale intens frecventate, precum şi în alte zone aglomerate.
Potrivit hotărârii, arterele pietonale vor fi stabilite de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, iar acestea vor fi semnalizate corespunzător. Excepţie de la această regulă vor face copiii cu vâsrte de sub 5 ani.
Purtarea măștii în aer liber va fi obligațorie, și în județul Vâlcea, decizia fiind luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea prefectului Tiberiu Costea.
Astfel, potrivit hotărârii adoptate miercuri, purtarea măştii de protecţie va deveni obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul, respectiv în târguri de zi, târguri săptămânale, pieţe agro-alimentare, ştranduri, piscine, gări, autogări, staţii de transport în comun etc.
De asemenea, în spaţiile deschise aglomerate în care se manipulează /selectează produse şi mărfuri este obligatorie şi purtarea mănuşilor de protecţie.
De la începutul epidemiei de coronavirus în Vâlcea au fost confirmate 417 de coronavirus, 17 în ultimele 24 de ore.
La cererea Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, pe fondul creşterii rapide a numărului de cazuri din judeţ ce a dus la atingerea capacităţii maxime de internare în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean (la data de 29.07.2020 erau internaţi 73 de pacienţi în condiţiile în care în secţia are 68 de paturi), a fost propusă includerea în reţeaua COVID şi a spitalelor din Brezoi şi Drăgăşani, pentru preluarea pacienţilor pozitivi asimptomatici.
Masca de protecție devine obligatiorie în aer liber și în Călărași, în spaţiile publice deschise din municipiu, precum: pieţe, târguri, oboare, parcuri şi locuri aglomerate.
În judeţul Călăraşi, până miercuri, 29 iulie, au fost confirmate cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei, 281 de persoane şi 14 decese.
Până acum, Dâmbovița și Argeș au mai anunțat că purtarea măștii devine obligatorie în spațiile publice deschise.
OMS a clarificat! Ce se întâmplă, de fapt, cu transmiterea coronavirusului, în funcție de anotimpuri
Județul Argeș și-a dublat numărul de îmbolnăviri de COVID-19 în ultimele două săptămâni. Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a prezentat noile măsuri luate în județ:
– toate evenimentele private se vor supune restricțiilor de program pentru terase: nuntă, botez, cununie, alte petreceri private vor fi permise până la ora 22.00 în timpul săptămânii și până la 23.00 în weekend
– obligativitatea purtătii măștii de toate persoanele de peste 5 ani în toate spațiile închise sau deschise publice sau private unde sunt mai mult de două persoane
– orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și va avea activitatea închisă pentru 14 zile.
Dâmbovița este unul din cele cele patru județe din România unde în ultima săptămână s-au înregistrat 37,4% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus din România.
Medicul Monica Pop intervine vehement în scandalul testelor COVID false! Oameni sănătoși ar putea fi internați: „Perfect... La plajă, cuplurile necăsătorite trebuie să stea la distanţă de doi metri! Ce este strict interzis la terase? Ce restric...