Antena Căutare

Liste de aşteptare pentru schimbarea anvelopelor. Cât ne costă pregătirea maşinii pentru iarna?

Pregătirea maşinii pentru iarna nu e ca o joacă în zăpadă. Cauciucuri potrivite, revizie, accesorii, toate acestea pot scoate din buzunarul unui şofer chiar şi două mii de lei.

Pregătirea maşinii pentru iarna nu e ca o joacă în zăpadă. Cauciucuri potrivite, revizie, accesorii, toate acestea pot scoate din buzunarul unui şofer chiar şi două mii de lei.

Chiar dacă este duminică, a fost o zi agitată pentru service-uri şi vulcanizări. Ca să fie siguri că prind loc, şoferii trebuie să îşi facă programare.

Schimbarea unui set de anvelope costă între 70 şi 120 de lei, în funcţie de tipul automobilului, şi durează în medie o jumătate de oră, cu tot cu reglaje. Pentru câteva zeci de lei în plus se verifică şi instalaţia electrică şi sistemul de climatizare. Specialiştii recomandă să nu folosim un set de anvelope mai mult de 4-5 sezoane, dacă nu vrem să avem probleme.

Seturile noi, foarte scumpe

Dar siguranţa costă, aşa că un set nou poate fi şi de 4 ori mai scump decât unul de anvelope uzate. Şi motocicliştii trec pe la service în această perioadă. Motocicleta trebuie pregătită pentru păstrarea de peste iarnă, iar în locul ei vor circula cu maşina sau cu scuterul.

Pentru a fi complet pregatit de sezonul rece, un sofer nu are nevoie doar de anvelopele de iarna. bineinteles, acestea trebuie sa fie patru si de aceeasi marime, insa trebuie sa mai faceti si alte cumparaturi. cateva accesorii absolut necesare: incepem cu lanturile antiderapante.

Meteorologii spun că, de săptămână viitoare, în unele zone va ploua temporar, iar la munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare.

INFO:Pregătirea maşinii de iarnă, pe lângă montarea anvelopelor de iarnă, presupune şi verificarea mai multor instalaţii şi piese ale autoturismului. Bateria poate juca feste proprietarului pe timp rece, întrucât este mult mai solicitată decât în restul anotimpurilor. Pornirea motorului necesită un curent de 2-3 ori mai mare decât vara. De asemenea, pornirea concomitentă a unor accesorii, a termostatului, a ştergătoarelor, a luminilor, poate crea probleme bateriei, mai ales dacă este mai veche.

Imagini şocante! Sfârşitul lumii este aproape? "Vom dispărea rând pe rând"... Controale la metrou! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă s-a pus serios pe treabă. Cum se va face evacuarea în caz ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x