Antena Căutare

Controale la metrou! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă s-a pus serios pe treabă. Cum se va face evacuarea în caz de urgenţă

Pompierii de la ISU Bucureşti fac, luni dimineaţă, controale simultane în toate staţiile de metrou din Capitală şi verifică modul în care se face evacuarea, dacă există personal şi dacă există dotări pentru stingerea incendiilor până la intervenţia pompierilor militari.

Pompierii de la ISU Bucureşti fac, luni dimineaţă, controale simultane în toate staţiile de metrou din Capitală şi verifică modul în care se face evacuarea, dacă există personal şi dacă există dotări pentru stingerea incendiilor până la intervenţia pompierilor militari.

„ISU Bucureşti-Ilfov efectuează în această dimineaţă recunoaşteri şi controale inopinate pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, simultan, la toate staţiile de metrou. Pe timpul verificărilor se urmăreşte modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, modul de realizare a accesului călătorilor la căile de evacuare, existenţa personalului care dirijează fluxul de călători pe direcţiile de evacuare, asigurarea dotării cu mijloace de stingere a incendiilor, asigurarea accesului autospecialelor pentru intervenţie în situaţii de urgenţă”, arată căpitanul Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

La controale participă pompieri militari de la ISU Bucureşti-Ilfov, din cadrul structurilor de prevenire a incendiilor şi de intervenţie.

În cadrul controlului se va verifica şi facă Metrorex a remediat deficienţele constatate la controalele anterioare.

În luna mai, ISU Bucureşti anunţa că au fost aplicate 11 sancţiuni, dintre care şapte avertismente şi patru amenzi în cuantum de 8.000 de lei.

Atunci, pompierii au descoperit o serie de nereguli, printre care îngreunarea evacuării persoanelor din cauza modificărilor la sistemul de trecere cu turnicheţi, amplasarea, în anumite zone, a unor spaţii comerciale, vitrine, lifturi, uşi de evacuare blocate cu zăvoare, iar la unele uşi, sensul de deschidere se făcea în sens invers evacuării.

Pompierii au descoperit la controalele din prima parte a anului şi faptul că evacuările nu erau marcate, iar iluminatul de siguranţă nu funcţiona corespunzător pentru o situaţie de urgenţă. Au fost găsite nereguli şi la tablourile electrice ale scărilor rulante care nu erau marcate astfel încât zona să fie evitată. Pompierii au descoperit, la multe dintre instalaţiile electrice ale metroului, improvizaţii, contacte imperfecte la conexiuni şi legături şi conductori străpunşi fără să mai fie izolaţi.

Liste de aşteptare pentru schimbarea anvelopelor. Cât ne costă pregătirea maşinii pentru iarna?... Analist militar: ”Rusia pregăteşte un atac preventiv în România”! Care este arma secretă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x