Antena Căutare

Veşti proaste pentru constructori. Locuinţele noi trebuie să respecte standarde de temperatură. Câte grade trebuie să fie în fiecare cameră

Constructorii primesc veşti proaste. De anul viitor, vor fi obligaţi să respecte standarde atunci când ridică imobile noi sau dacă le renovează pe cele vechi. Locuinţele vor trebui să aibă un consum aproape zero de energie şi să îi asigure proprietarului tot confortul termic impus de noile norme europene. De exemplu, temperatura din interiorul unei camere să fie de 20 de grade.

Încălzire apartamente noi

Pentru a asigura un climat sănătos şi confortabil, clădirile noi, dar şi cele vechi, trebuie să respecte de anul acesta noi standarde cu privire la temperaturile ideale, la calitatea aerului la interior, dar şi la nivelul de zgomot, dar şi iluminatul. Aspectele trebuie avute în vedere încă din faza de proiectare.

Standardele arată că, în bucătărie, de exemplu, o temperatură constantă de 18 grade celsius este mai mult decât suficientă. În dormitor şi living nu ar trebui să avem mai mult de 20 de grade, iar în baie 22.

O clădire corect izolată, de exemplu, ne poate aduce economii la factura de energie şi de 30%, spun specialiştii. Deşi constructorii ar fi trebuit să respecte şi până acum anumite norme, directiva europeană ridică standardele pentru construcţia clădirilor de anul viitor. Este important însă ca înainte să vă cumpăraţi o locuinţă să verificaţi aceste aspecte împreună cu un specialist.

Avertismentul meteorologilor! Ne așteaptă fenomene meteo extreme în anul 2020: Tornadele vor face prăpăd... Veste bună pentru români! Carnea de miel ar putea fi mai ieftină cu 50% anul acesta, de Paște...
Mini Paris Brest cu căpșuni, mici bijuterii culinare pentru deliciul celor dragi
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi persoanele iubite în materie de desert, îți oferim...
Horoscopul zilei de 9 februarie 2023. Racii sunt presați de timp. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 9 februarie 2023 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să se bazeze mai...
Parteneri
3 zodii care au șansa să-și găsească sufletul pereche în prima jumătate a lunii februarie. Ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x