Live acumMarea Unire ZU
Prime Time 20:00Chefi la Cutite

Veşti proaste pentru constructori. Locuinţele noi trebuie să respecte standarde de temperatură. Câte grade trebuie să fie în fiecare cameră

Constructorii primesc veşti proaste. De anul viitor, vor fi obligaţi să respecte standarde atunci când ridică imobile noi sau dacă le renovează pe cele vechi. Locuinţele vor trebui să aibă un consum aproape zero de energie şi să îi asigure proprietarului tot confortul termic impus de noile norme europene. De exemplu, temperatura din interiorul unei camere să fie de 20 de grade.

Încălzire apartamente noi

Pentru a asigura un climat sănătos şi confortabil, clădirile noi, dar şi cele vechi, trebuie să respecte de anul acesta noi standarde cu privire la temperaturile ideale, la calitatea aerului la interior, dar şi la nivelul de zgomot, dar şi iluminatul. Aspectele trebuie avute în vedere încă din faza de proiectare.

Standardele arată că, în bucătărie, de exemplu, o temperatură constantă de 18 grade celsius este mai mult decât suficientă. În dormitor şi living nu ar trebui să avem mai mult de 20 de grade, iar în baie 22.

O clădire corect izolată, de exemplu, ne poate aduce economii la factura de energie şi de 30%, spun specialiştii. Deşi constructorii ar fi trebuit să respecte şi până acum anumite norme, directiva europeană ridică standardele pentru construcţia clădirilor de anul viitor. Este important însă ca înainte să vă cumpăraţi o locuinţă să verificaţi aceste aspecte împreună cu un specialist.

Recomandari