„Protejaţi-vă!”. Ludovic Orban, avertisment pentru toți românii! Când ar putea să reapară restricții!

Prim-ministrul Ludovic Orban a avertizat românii că este posibil să reapară restricții în țară, în cazul în care situația va scăpa de sub control și vor apărea multe cazuri noi de coronavirus (COVID-19).   

„Protejaţi-vă!”. Ludovic Orban, avertisment pentru toți românii! Când ar putea să reapară restricții!

Premierul a subliniat că autorităţile au în vedere o „relaxare graduală" prin măsurile adoptate în starea de alertă, dar a avertizat că „orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii".

„Rolul acestei relaxări este tocmai o relaxare graduală, aşteptând ca românii să respecte regulile, aşa cum le-au respectat şi în perioada stării de urgenţă, să putem să ţinem sub control răspândirea acestui virus. Respectaţi toate regulile, protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei din jur, pentru că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii", a mai afirmat Orban.

Ludovic Orban: Purtați mască și respectați distanța de protecție sanitară

Prim-ministrul i-a îndemnat pe români să poarte mască și/sau să respecte „distanţa fizică de protecţie sanitară”, potrivit Agerpres.

Un nou simptom al coronavirusului? Ce i s-a întâmplat unei femei cu COVID-19 este cumplit! „Sperăm să își revină!”

„Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla. Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii!

Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi", a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernica, unde a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Produs în Arie Naturală Protejată".

Țara noastră trece de pragul de 20.000 de cazuri de Covid-19. 196 de noi îmbolnăviri au fost raportate de autorități, vineri. Mai multe detalii, aici!

Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Nativii vor fi puși la încercare pe parcursul zilei. Se anunță o perioadă dificilă pentru trei zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. Ele trebuie să învețe să-și depășească temerile pentru a putea trece cu bine peste problemele care par fără rezolvare. Ziua de 19 septembrie începe cu Venus în zodia Scorpionului care formează o conjuncție nefavorabilă cu Saturn în Vărsător.
Catine.ro
Ultimele știri