Antena Căutare

Lunea Rusaliilor 2020, zi de mare sărbătoare! Ce nu e bine să faci în Lunea Sfântului Duh

Lunea Rusaliiilor, sau lunea Duhului Sfânt 2020 este o zi de mare sărbătoare în calendarul creștin ortodox român. Această zi mai poartă și numele de Sărbătoarea Sfintei Treimi, și este notată cu cruce roșie. Iată ce tradiții și superstiții trebuie să respecți azi.

Lunea Rusaliilor 2020, zi de mare sărbătoare! Ce nu e bine să faci în Lunea Sfântului Duh
Lunea Rusaliilor 2020, zi de mare sărbătoare! Ce nu e bine să faci în Lunea Sfântului Duh

După Duminica Rusaliilor, a pogorârii Duhului Sfânt, Biserica Ortodoxă prăznuiește Lunea Rusaliilor sau Lunea Sfântului Duh, a treia persoană a Sfintei Treimi, precum indică Penticostarul, la Sinaxarul Utreniei din Lunea Cincizecimii: "Întru această zi, prăznuim pe însuși Preasfântul și de viață făcătorul și întru tot puternicul Duh, Carele este unul din Treime Dumnezeu.". Însă, în calendarele românești această zi este trecută că sărbătoare a Sfintei Treimi.

Cele 7 rugăciuni pentru harul Duhului Sfânt care se rostesc azi

Începâd din din Duminica Rusaliilor, prima zi de Rusalii, se rostește rugăciunea ”Împărate Ceresc”, rugăciune care nu se spune în perioadă de la Paști până la Rusalii. Rânduilelile bisericești spun că în prima săptămâna după Rusalii, miercuri și vineri este harți, urmându-se aceeași rânduială ca în Săptămâna Luminată sau în prima săptămâna după Nașterea Domnului. În Lunea Rusaliilor sunt prăznuiți și Mucenicii Manuil, Savel și Ismail.

Vremea de Rusalii 2020. Cum va fi duminică și luni, în zilele de mare sărbătoare

Rusalii 2020 - Lunea Rusaliilor: Ce nu e bine să faci în Lunea Sfântului Duh

La fel ca și în Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, credincioșii respectă atât rânduielile bisericești, cât și credințele, tradițiile și superstițiile.

În Lunea Sfântului Duh, nu este bine să te cerți cu nimeni, acest lucru îți poate aduce necazuri. Rusaliile sunt zâne ale apelor, astfel că nu este bine sa înoți sau să te speli nici în a doua zi de Rusalii 2020.

Patru mari sărbători religioase în luna iunie 2020. Ce trebuie să știi despre fiecare în parte dacă ești creștin ortodox

Superstițiile de Rusalii 2020 au ca apersonaje centrale Ielele, acele făpturi supranaturale care apar noaptea la lumina lunii, în hore, în locuri retrase, dansând goale sau înfășurate în văluri transparente și cu clopoței la picioare și care se răzbună doar când sunt stârnite, ofensate, sau văzute în timpul dansului.

Rusalii 2020. Cum să te pregătești în zi de mare sărbătoare, tradiții și superstiții

Așadar, nici în Lunea Rusaliilor 2020, nu e bine să mergi la câmp, pentru că Ielele te pot prinde și pedepsi, nu se intră în vie, nu se merge în locuri pustii, pe langă păduri sau fântâni fiindcă te poți întâlni cu spiritele rele. Cine lucrează în ziua de Rusalii va fi pedepsit de puterea Ielelor, deoarce nu cinstește și prețuiește cum se cuvine ziua. Alte superstiții de Rusalii vorbesc despre interdicția de a se mai culege ierburi de leac timp de nouă săptămâni sau de a certa cu cineva.

Atenție, acestea sunt rutele alternative dacă te întorci de la mare, din minivacanță! Autostrada A2-București blochează ... Taxa COVID este pe bune! Ce restaurante din Capitală taxează clienții care aleg serviciile lor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x