Antena Căutare

Mai ai concediu de odihnă din 2018? Ce se întâmplă cu zilele rămase

Angajații care n-au reușit să-și ia toate zilele de concediu pe anul precedent, din motive justificate, trebuie să știe că încă pot beneficia de ele, angajatorul fiind obligat, potrivit legii, să le acorde. Astfel, cei cărora le-au rămas zile de concediu din 2018 nu le vor pierde, pentru că ele se reportează și vor putea fi luate până cel târziu la mijlocul anului 2020.

Angajații care n-au reușit să-și ia toate zilele de concediu pe anul precedent, din motive justificate, trebuie să știe că încă pot beneficia de ele, angajatorul fiind obligat, potrivit legii, să le acorde. Astfel, cei cărora le-au rămas zile de concediu din 2018 nu le vor pierde, pentru că ele se reportează și vor putea fi luate până cel târziu la mijlocul anului 2020.

Codul muncii stabilește că, „în cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual”.

Pentru zilele de concediu neefectuate nu se pot da bani la schimb, compensarea acestora fiind posibilă doar dacă încetează contractul individual de muncă al salariatului care mai avea libere de luat, scrie site-ul de specialitate avocatnet.ro.

Salariu minim 2019. Trei salarii minime în România. Ce s-a schimbat de la 1 ianuarie 2019... Lumea filmului, în doliu! Un actor celebru s-a stins din viață! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x