Antena Căutare

Mai miră pe cineva? Românii muncesc mult, prost și pe bani puțini. Cine-s norocoșii care pe ore puține de muncă, iau salarii fabuloase!

Suntem iaraşi în coada unui clasament european! De această dată, la capitolul salarii. Românii muncesc mult, dar nu sunt plătiţi pe măsura efortului depus. O arată cele mai recente date furnizate de Eurostat.

Suntem iaraşi în coada unui clasament european! De această dată, la capitolul salarii. Românii muncesc mult, dar nu sunt plătiţi pe măsura efortului depus. O arată cele mai recente date furnizate de Eurostat.

Ore multe lucrate, pe bani puţini. Cam aceasta ar fi concluzia statisticii Eurostat. Concret, românii sunt printre primii în Europa la capitolul numărului de ore muncite, dar, cu toate acestea, au aproape cele mai mici salarii din Forul Comunitar. Datele arată că angajaţii din România lucrează, în medie, puţin peste 40 de ore pe săptămână. Aproape la fel ca germanii şi ca spaniolii. La acest capitol, ne depăşesc vecinii bulgari. În fruntea clasamentului, cei mai muncitori sunt britanicii, cu peste 42 de ore săptămânal. În ciuda efortului depus însă, conaţionalii noştri primesc, în medie, aproximativ 560 de euro lunar. Doar bulgarii iau mai puţin decât noi. Şi la acest capitol, de departe, norocoşii Bătrânului Continent sunt cei din statele vestice. Dacă în Italia sau Spania se câştigă peste 1500 de euro pe lună, francezii sau germanii primesc aproximativ 2000 de euro lunar. Pe de altă parte, nu ne putem lăuda nici cu un randament ridicat la serviciu. Cifrele Eurostat arată că productivitatea muncii la români nu ajunge la 62%. În vestul continentului, această medie este aproape dublă.

Cele mai ridicate salarii medii din UE:

Spania 1.749 euro

Italia 1.758 euro

Marea Britanie 1.990 euro

Franța 2.225 euro

Germania 2.270 euro

Sursa: EUROSTAT

Vești bune pentru elevi! Încă o zi liberă pentru ei în Iunie, după Ziua Copilului... Twitter, anunț important pentru cei 300 de milioane de utilizatori! „Schimbați-vă imediat PAROLELE!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x