Antena Căutare

Mai multe femei visează că o să nască și se trezesc „îndurerate” după copil. Un psiholog explică fenomenul fascinant

Există o rubrică pe TikTok numită DreamTok, în care oamenii vorbesc deschis despre visele lor.

o femeie insarcinata isi tine mainile pe pantec
Mai multe femei visează că o să nască și se trezesc „îndurerate” după copil. Un psiholog explică fenomenul fascinant | Shutterstock

Mai multe femei și-au împărtășit un vis comun, pe rețeaua de socializare, în care aduc pe lume un copil, însă imediat după ce se trezesc, simt durere și o tristețe imensă fiindcă își dau seama că totul a fost doar în imaginația lor.

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă Thylane Blondeau, „cel mai frumos copil din lume”. Cum a apărut la Fashion Week, în Milano

Mai multe femei spun că visează că o să nască și se trezesc „îndurerate” după copil. Un psiholog explică fenomenul fascinant

Alte internaute povestesc că au avut același vis iar și iar și chiar s-au atașat de copilul din imaginație, scrie Insider.com.

Într-un videoclip postat în decembrie, o femeie le-a povestit fanilor un vis extrem de detaliat pe care l-a avut, în care stătea întinsă într-un hamac cu copilul ei fictiv, simținându-i respirația pe piept. Apoi, s-a trezit întinsă într-o poziție similară și a realizat că cel mic nu era real.

„Cum se poate să plângi pentru cineva care nu a existat niciodată?” a spus femeia, în timp ce videoclipul ei a strâns peste jumătate de milion de vizualizări.

Într-un alt clip de pe TikTok, care a devenit viral în ianuarie, altcineva a spus că s-a atașat de un copil pe care l-a visat acum un an: „Sincer, prima săptămână a fost atât de dureroasă, dar nu am putut spune nimănui pentru că ar crede că sunt nebună”, a scris ea într-un comentariu.

Psihologii cred că „bebelușii din vis” ar putea fi interpretați în mai multe moduri semnificative. Aceste vise - și dorința de a le împărtăși altora – ar putea ajuta oamenii să-și rezolve problemele de atașament.

Citește și: Liviu Teodorescu va deveni tată pentru prima oară. Cum a primit vestea de la soția lui, Iulia

O altă femeie, Hailey Case, a visat că naște sau că o să aibă un copil, de două până la trei ori pe lună. Studenta a spus că este „șocant” să te trezești dintr-un vis în care simți că totul e real.

„Corpul e treaz, dar mintea încearcă să ajungă din urmă”, a spus ea. Totuși, faptul că și alți oameni au experimentat același lucru, a întristat-o și mai mult.

„Se simte ca o stare de durere, într-un anumit sens al cuvântului”, a spus ea.

Fenomenul pare să fi crescut pe TikTok în ultimele luni. Acum are propriul hashtag cu mai multe videoclipuri virale. Chiar dacă multe dintre femei își doresc să aibă copii, în cazul unora, visele cu bebeluși le-a făcut să nu-și dorească niciodată copii.

Dr. Dylan Selterman, profesor asociat la Universitatea Johns Hopkins, specializat în vise și relații sociale, a declarat pentru Insider.com că nu există încă nicio cercetare despre aceste tipuri de vise și durerea lor asociată. Dar el emite ipoteza că ar putea fi o cale pentru femei pentru a-și explora maternitatea, viața sau pierderea într-un context complet diferit.

„Se poate întâmpla ca oamenii să fie predispuși la sentimente de durere sau pierdere, deoarece copilul din vis corespunde unui alt copil sau unei figuri de familie din viața persoanei”, a spus Selterman. „Poate că acesta este modul minții lor de a face față unui alt tip de pierdere”.

De asemenea, a teoretizat că ceea ce femeile numesc „atașament” față de un copil fictiv sau față de vis ar putea însemna că, pur și simplu, ele tânjesc să fie mame.

Potrivit lui Selterman, există suficiente cercetări pentru a arăta că ideea de a împărtăși din experiențe creează legături sociale.

Ce se întâmplă dacă bărbatul spune la întâlnire că „e mai înalt”. Ar putea ascunde o personalitate de care trebuie să te... (P) Harta salariilor: topul județelor și domeniilor cu cele mai mari salarii la început de an. Creșteri între 10% și 15%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x