Căutare Live

Atenție ce consumați când plecați de acasă! Au crezut că e apă de izvor, curată, dar s-au îmbolnăvit pe capete

Este anchetă în Rimetea, judeţul Alba, după ce mai mulţi turişti care au băut apă din izvorul din centrul comunei s-au îmbolnăvit. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică l-au amendat deja pe primar, deoarece fântâna amenajată la izvor nu avea autorizaţie sanitară. Acum se fac şi probe pentru a se stabili dacă apa este potabilă.

O sesizare făcută de mai mulţi turişti i-a adus pe inspectorii Direcţiei de Sănătate în comuna Rimetea din judeţul Alba. Oamenii spun că s-au îmbolnăvit după ce au băut apă din izvorul aflat în centrul localităţii. Unii au ajuns şi la spital. Primarul localităţii spune, însă, că apa este curată.

"Izvorul, după părerea noastră, este apă potabilă, întrucât în anul 2019, august au fost făcute testele. Scrie clar, negru pe alb, că e apă potabilă. Nu din cauza apei, atunci înseamnă că jumătate din Rimetea trebuie să fie în spital", spune Szõcs Francisc, primarul Rimetea.

Direcţia de Sănătate Publică are altă variantă.

Starea de sănătate a prefectului de Olt s-a agravat după infecția cu COVID-19. Florin Humorean, transferat de urgență la un spital din București

"Inspectorii DSP au constatat că primăria Rimetea nu are autorizație sanitară de funcționare pentru sursa de apă și bineînțeles aceste lucruri au mai fost sancționate și în trecut. A fost aplicată o amendă de 40.000 de lei", spune Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.

Izvorul din centrul comunei Rimetea este o atracţie turistică pentru persoanele care vizitează zona, apa fiind consumată de mulţi trecători.

Încă o explozie de noi cazuri de coronavirus, în România! 39.133, în total! 2.074 de morți! Orban a cerut o schimbare!

Inspectorii DSP au luat mai multe probe de apă din izvor. Rezultatul testelor va fi gata în câteva zile.

Starea de sănătate a prefectului de Olt s-a agravat după infecția cu COVID-19. Florin Humorean, transferat de urgență la... Notă de plată șocantă, pentru un fost pacient cu COVID-19, în România! Cost de infarct, pentru o săptămână de spitalizar...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri