Antena Căutare

De râsul elevilor! Ce au făcut profesorii, chiar înainte de-a da examenul de titularizare (VIDEO)

Examenul de titularizare din 2019 confirmă din nou situaţia extrem de gravă din învăţământul românesc! Zeci de profesori din toată ţara au obţinut nota unu, iar câteva sute nu au reuşit să ia nici măcar nota de trecere pentru un post de suplinitor.

Examenul de titularizare din 2019 confirmă din nou situaţia extrem de gravă din învăţământul românesc! Zeci de profesori din toată ţara au obţinut nota unu, iar câteva sute nu au reuşit să ia nici măcar nota de trecere pentru un post de suplinitor.

Rezultatele sunt tot mai slabe de la un an la altul. Diferenţa este că anul acesta cei care nu au luat cinci nu mai au ce căuta la catedră.

Printre profesori, nota cinci la examenul de titularizare 2019 a fost primită cu multă bucurie. Este nota de trecere pentru un post de suplinitor. În Bucureşti, opt dintre candidaţi nu au luat nici măcar nota 2.

Patru dintre ei nu au lucrat în învăţământ până acum, patru dintre ei însă au activat anul acesta în învăţământul bucureştean. Mai mult decât atât, unii candidați au încercat chiar să copieze folosind tot felul de tehnici, au strecurat fițuici, cărți sau telefoane cu notițe! Alții, la fel de „plini de sârg”, au repetat din notițe chiar și înainte de intrarea în examen, ca și când ar fi dorit „să îngrașe porcul în ajun”. Un lucru nu tocmai fericit, având în vedere că ne referim la profesori, adicăla modele intelectuale și morale pentru generații întregi de elevi.

REZULTATE TITULARIZARE 2019

În Capitală, 16% dintre cei care au dat examenul de titularizare 2019 au luat note sub 5. Aproximativ 30% au reuşit să ia între 5 şi 7.

Asta înseamnă că anul acesta, vor putea fi profesori şi învăţători suplinitori. La aflarea rezultatelor, mulţi s-au hotărât să depună contestaţie.

Ştiindu-se această regulă cu nota cinci, frecvent, în multe judeţe au fost zeci şi sute de candidaţi care au ieşit din sala de examen, ca să rămână în continuare în sistem cu notele luate la examenele luate din anii precedenţi.

Cu această strategie, ei se vor întoarce la catedră. Cea mai slabă rată de promovare la examenul de titularizare 2019 a fost în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Caraş Severin şi Ialomiţa. În Prahova, Hargita, Dolj şi Cluj au fost cele mai multe note de peste 7.

PROFESORII CARE PIERD DREPTUL DE-A PREDA

De anul acesta, profesorii care nu au luat cel puţin cinci la examenul de titularizare 2019 nu mai au dreptul să fie la catedră. Printre profesori, nota cinci la examenul de titularizare 2019 a fost primită cu multă bucurie. Este nota de trecere pentru un post de suplinitor.

Atenționare pentru românii cu mașini second hand! Ce detaliu n-ai verificat la cumpărare... Elevi treziți de jandarmi, la șase dimineața! Zeci de tineri au trăit o experiență greu de uitat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x