Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Câți bani în plus primesc pensionarii: Punctul de pensie ajunge la 1.442 de lei, iar indemnizația socială va fi majorată cu aproape 100 de ron

Câți bani în plus primesc pensionarii, de la 1 septembrie, atunci când pensiile vor fi majorate. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a făcut declarații oficiale și a explicat care vor fi veniturile vârstnicilor după creșterea punctului de pensie și a indemnizației sociale pentru bătrâni.

Pensiile vor fi majorate cu 14% din 1 septembrie

Potrivit lui Cîțu, majorările pensiilor de la 1 septembrie însumează cele mai mari sume primite de vârstnici în plus, din ultimii ani.

Citește și:

Ordonanța privind majorarea alocaţiilor a fost publicată în Monitorul Oficial. 20% în plus pentru copii și elevi

Câți bani în plus primesc pensionarii de la 1 septembrie

De la 1 septembrie, punctul de pensie ajunge la 1.442 lei, iar indemnizația minimă socială urcă la 800 de ron.

”Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeași dată a indemnizației minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, se arată în proiectul de buget al Executivului.

Citește și: Ce se va întâmpla, în România, din 16 august, după expirarea stării de alertă. Nelu Tătaru a făcut anunțul!

”Pensiile vor creşte în 2020 cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii vreodată şi care se pune în plus la punctul de pensie”, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

"PSD, niciodată, nu a mărit pensiile cu această sumă, deşi a avut perioade de creştere economică una după alta, trei ani de zile, nu datorită lor ci datorită contextului economic internaţional şi tot nu au mărit pensiile cu această sumă”, a mai precizat Cîțu.

Recomandari