Câți bani în plus primesc pensionarii: Punctul de pensie ajunge la 1.442 de lei, iar indemnizația socială va fi majorată cu aproape 100 de ron

Câți bani în plus primesc pensionarii, de la 1 septembrie, atunci când pensiile vor fi majorate. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a făcut declarații oficiale și a explicat care vor fi veniturile vârstnicilor după creșterea punctului de pensie și a indemnizației sociale pentru bătrâni.

Pensiile vor fi majorate cu 14% din 1 septembrie

Potrivit lui Cîțu, majorările pensiilor de la 1 septembrie însumează cele mai mari sume primite de vârstnici în plus, din ultimii ani.

Citește și:

Ordonanța privind majorarea alocaţiilor a fost publicată în Monitorul Oficial. 20% în plus pentru copii și elevi

Câți bani în plus primesc pensionarii de la 1 septembrie

De la 1 septembrie, punctul de pensie ajunge la 1.442 lei, iar indemnizația minimă socială urcă la 800 de ron.

”Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeași dată a indemnizației minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, se arată în proiectul de buget al Executivului.

Citește și: Ce se va întâmpla, în România, din 16 august, după expirarea stării de alertă. Nelu Tătaru a făcut anunțul!

”Pensiile vor creşte în 2020 cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii vreodată şi care se pune în plus la punctul de pensie”, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

"PSD, niciodată, nu a mărit pensiile cu această sumă, deşi a avut perioade de creştere economică una după alta, trei ani de zile, nu datorită lor ci datorită contextului economic internaţional şi tot nu au mărit pensiile cu această sumă”, a mai precizat Cîțu.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri