Antena Căutare

Ultimă oră! Ce se va întâmpla, în România, din 16 august, după expirarea stării de alertă. Nelu Tătaru a făcut anunțul!

Starea de alertă va trebui să fie prelungită, din 15 august, în România, din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat, joi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ultimă oră! Ce se va întâmpla, în România, din 16 august, după expirarea stării de alertă. Nelu Tătaru a făcut anunțul!

„Suntem într-un moment cu un număr crescut de cazuri de la o zi la alta. Suntem în apropierea unei perioade în care va trebui să prelungim o stare de alertă. Suntem într-un moment în care pregătim începerea unui nou an şcolar şi pregătim o serie de evenimente electorale sau nu ce va, eu ştiu, accentua această manifestare pandemică la sfârşitul acestui an", a spus Tătaru la Academia Română.

Întrebat când va avea loc şedinţa Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ministrul Nelu Tătaru a răspuns: „Înaintea şedinţei de guvern, fiindcă la şedinţa de guvern va trebui să dăm şi o hotărâre de guvern şi sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de CNSU şi de domnul premier Ludovic Orban".

În ceea ce priveşte începerea şcolii, el a afirmat că trebuie observată evoluţia din a doua jumătate a lunii august.

Oficial! Ce efecte adverse are primul vaccin pentru COVID-19, produs în Rusia! „Le este strict interzis unor categorii de persoane!”

„A doua jumătate a lunii august este cea care ne va da efectiv şi evoluţia... Trebuie să vedem evoluţia de atunci. Noi avem scenarii care pot fi aplicate în funcţie de evoluţia de atunci. Nu putem şti care este evoluţia de atunci. O previzionăm în contextul în care dacă toată lumea ar respecta regulile, ar trebui să avem o săptămână în care să stabilizăm.

Prezenţa măştilor şi a dezinfectantului, chiar dacă ar fi acea distanţare de un metru, credeţi că copiii vor păstra acea distanţare de un metru? Noi trebuie să adaptăm suplimentând cu obligativitatea măştii şi a dezinfectantului, precum şi observarea inclusiv în pauzele dintre ore, precum şi în curtea şcolilor, acolo unde este aglomeraţie", a susţinut Tătaru.

Nelu Tătaru, despre ce se va întâmpla cu programul teraselor

Referindu-se la programul teraselor, ministrul a spus că acesta va rămâne cum este în prezent, în măsura în care va fi propusă şi prelungirea stării de alertă.

Previziune sumbră de la analiștii economici! Când va fi România lovită de „adevărata criză”. „Avem foarte multe riscuri la orizont”

„Programul teraselor va rămâne în acest context, în măsura în care vom propune şi prelungirea stării de alertă", a afirmat Tătaru.

România a intrat în stare de urgenţă în 16 martie. Aceasta a fost prelungită o singură dată până la 14 mai. Din 15 mai, țara a intrat în stare de alertă și au avut loc primele relaxări ale condiţiilor de deplasare, s-au redeschis treptat mall-uri si terase. Starea de alertă a fost prelungită lună de lună, fiind închise în continuare restaurantele cu servirea în interior, cinematografele şi teatrele.

„Suntem condamnați. O dovedesc recordurile de infectări” Medicul Tudor Ciuhodaru, mesaj vehement: „Două măsuri clare și ... Vor fi sau nu obligați elevii să poarte masca în timpul orelor? Medicii, în totală contradicție cu autoritățile...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie. Conform statisticilor, peste 700.000...
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022. Racii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022 spune că nativii din zodia Racului au nevoie de odihnă....
Parteneri
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Catine.ro
Ultimele știri
x