Antena Căutare

Mama Luizei Melencu s-a prezentat la sediul Poliţiei Române pentru a-i fi prelevate probe biologice pentru stabilirea profilului genetic mitocondrial

Mama Luizei Melencu, Moonica, s-a prezentat, luni, la sediul Poliţiei Române pentru a-i fi prelevate probe biologice pentru stabilirea profilului genetic mitocondrial.

Mama Luizei Melencu, Moonica, s-a prezentat, luni, la sediul Poliţiei Române pentru a-i fi prelevate probe biologice pentru stabilirea profilului genetic mitocondrial.

”Astăzi, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-a prezentat doamna Melencu, pentru a-i fi prelevate probe biologice. Facem precizarea ca aceasta este o măsură procedurală dispusă in cadrul anchetei penale coordonate de procurori din cadrul DIICOT”, a transmis, luni, Poliţia Română.

Sursa citată precizează că specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică recoltează probele biologice de la persoane sau ADN, prin metode neinvazive, respectiv, periajul mucoasei bucale, numai în conformitate cu Legea 76 din 2008 si HG 25/2011 privind normele de aplicare a legii respective.

”Recoltarea se face în baza unei ordonanţe de recoltare, după completarea unei fişe cu datele personale ale persoanei de la care se preleveaza şi cu consimţământul acesteia. Prelevarea probelor biologice se realizează utilizând truse de recoltare, standardizate, recunoscute internaţional”, a mai transmis Poliţia Română.

Articolul continuă după reclamă

Sursa citată a precizat că specialiştii din cadrul INC (Serviciul de Analize Genetice Judiciare) i-au adus la cunoştinţă femeii şi avocatului său procedura de prelevare efectuată şi diferenţa dintre metodele de stabilire a profilului genetic autozomal (cromozomial, respectiv profil genetic mitocondrial.

Sâmbătă, mama Luizei Melencu, Monica, a fost de acord să i se recolteze probe biologice pentru un nou test AND, femeia cerând să fie transportată la Bucureşti de către organele de anchetă.

Vineri, recoltareaprobei nu s-a putut face, întrucât femeii i s-a făcut rău în momentul în care jandarmii şi poliţiştii s-au prezentat la locuinţa sa pentru a o transporta la DIICOT.

Analiza va fi efectuată de către FBI, probele necesare pentru realizarea expertizei fiind deja trimise în Statele Unite. Rezultatul este aşteptat ntr-o lună, după ce se trimte şi proba prelevată de la mama Luizei Melencu.

Sursa : news.ro

Cele mai importante lucruri când vizionezi un apartament cu agentul imobiliar... Calendar ortodox octombrie 2019. Când pică Sfânta Parascheva și program hram...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x