Antena Căutare

Manechinul favorit al lui Catalin Botezatu, liber dupa 24 de ore de arest

24 de ore a stat in arest manechinul favorit al lui Catalin Botezatu. Retinut pentru implicarea in jaful secolului, el nu a primit mandat de arestare preventiva. Petre Condrat este acuzat ca ar fi incercat sa vanda ilegal doua dintre tablourile furate de trei romani dintr-un muzeu din Rotterdam.

Doar doi suspecti in jaful secolului s-au intors in arestul politiei, dupa o noua serie de audieri maraton. Avocatii lor au sustinut tot timpul ca si ei sunt nevinovati, iar ca sa dovedeasca acest lucru, unul dintre ei si-a dat acordul sa faca testul poligraf.

A fost aviator, a fost navigator. A fost star pe podium si umbra lui Catalin Botezatu. Mai presus de toate, anchetatorii spun ca Petre Condrat a fost pion in jaful secolului. O schema in care Petre Condrat ar fi jucat un rol cheie: ar fi incercat sa vanda capodoperele furate afaceristului Constantin Dinescu.

Inainte sa cucereasca podiumul de moda, Petre Condrat a cucerit podiumul mondial. A fost multiplu campion la canoe si a impartit pasiunea pentru apa cu o alta mare campioana: Viorica Susanu, fosta lui iubita.

Legatura lui cu hotii de tablouri nu este una noua. Petre Condrat si Radu Dogaru, unul dintre suspecti, au copilarit impreuna in acelasi sat de pe malul Dunarii. Pentru tranzactie, ar fi fost pusi in legatura de fratele lui Condrat, acum aflat in Italia. Coincidenta sau nu, tot in Italia voia sa plece si Dogaru, chiar inainte sa fie retinut. Asa cum a anuntat pe contul lui de Facebook.

Cele sapte tablouri semnate de Picasso, Matisse, Monet si Gauguin sunt de negasit. In cautarea capodoperelor, anchetatorii au rascolit casele celor trei suspecti, le-au confiscat computerele si le-au ascultat conversatiile telefonice. Multe dintre ele, pe teme artistice.

Radu Dogaru este admirator al lui John Dillinger, un celebru bandit din Statele Unite, de la care a imprumutat si numele, si obiceiurile. Si, parca, si destinul. Dillinger a fost dat in vileag tot de o prostituata romanca, la fel ca si cei trei. Lui Dogaru i s-au alaturat Eugen Darie si Mihai Alexandru Bitu. Toti trei iubitori de manele si cu un trecut patat de furturi, scandaluri si batai.

IMAGINI SOCANTE! Student de 21 de ani, mort in imprejurari neclare... Noua harta a Romaniei: Ramanem cu opt mari judete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x