Antena Căutare

Mantuire pe datorie: Catedrala va costa 200 de milioane de euro

Mantuirea Neamului se pogoara asupra noastra din Bacau. De acolo e firma care va construi viitoarea Catedrala, care, la rosu, va costa o suta de milioane de euro. Si va mai fi nevoie de inca pe atat pentru pictura si dotari. Bani dintr-un credit bancar - iar ratele le vor plati enoriasii.

Lacasul de cult pe care l-au propus arhitectii firmei din Bacau a respectat intocmai cerintele Patriarhiei si a castigat.

"S-a discutat partea de arhitectura, partea de structura de rezistenta, de instalatia electrica si, nu in ultimul rand, partea economica", a declarat Constantin Noica, arhitect.

Chiar daca va costa mai putin, Catedrala Mantuirii Neamului va fi o constructie rezistenta, promit reprezentantii patriarhiei. Va fi construita in curtea Palatului Parlamentului si va fi mai inalta decat Casa Poporului. Va avea 120 de metri inaltime, 70 de metri latime si 120 de metri lungime. Va putea adaposti cinci mii de persoane, va avea locuri de parcare si spatii de cazare pentru pelerini.

Banii pentru Catedrala vor veni de la banca. O suta de milioane de euro va costa lacasul, la rosu. Apoi, va mai fi nevoie de alte o suta de milioane pentru pictura si dotari. Constructorul va trebui sa se incadreze in suma.

Patriarhia va garanta imprumutul cu proprietatile pe care le are. Iar in toamna va incepe sa stranga bani pentru catedrala. In fiecare biserica din tara, oamenii vor putea da pomelnice insotile de sume de bani.

Un calcul facut de reprezentantii bisericii arata ca o donatie de 10 euro din partea celor opt milioane de familii crestin ortodoxe din Romania ar acoperi imprumutul. Catedrala ar trebui sa fie gata peste cinci ani.

Romanii s-au saturat de tara lor. Specialistii avertizeaza asupra unui posibil exod in masa... Final fericit: Fetita rapita din spital, repatriata din Elvetia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x