Antena Căutare

MApN anunţă creşterea capacităţii de testare pentru coronavirus: ”Unitatea poate prelucra până la 400 de teste în 24 de ore”

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă, duminică, creşterea capacităţii de testare moleculară pentru SARS CoV-2 la Institutul ”Cantacuzino”. Unitatea poate prelucra până la 400 de teste în 24 de ore, prin reorganizarea fluxului activităţilor.

”Prin reorganizarea fluxului activităţilor, sporirea eforturilor echipelor de specialişti şi reconfigurarea programului de lucru, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, prin Laboratorul Infecţii Respiratorii Virale, a reuşit creşterea numărului de teste realizate zilnic pe probe recoltate de la pacienţii suspecţi de infecţie cu virusul SARS CoV-2. Dacă, la debutul activităţii de testare la infecţia cu noul coronavirus, se puteau prelucra, în medie, până la 250 de probe zilnic, în prezent nivelul de lucru a crescut spre 400 de probe prelucrate în 24 de ore”, atransmis, duminică MApN.

Potrivit sursei citate, laboratorul Infecţii Respiratorii Virale al institutului, acreditat din anul 1969 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centru Naţional de Referinţă pentru gripă în România, a efectuat până în prezent teste de diagnostic molecular pentru aproape 4.500 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Echipamentele performante, consumabilele şi materialele sanitar-farmaceutice achiziţionate de către Institut au permis creşterea capacităţii de testare moleculară la cel mai înalt nivel şi asigură condiţii pentru dezvoltarea ulterioară a segmentului de cercetare.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 21.460 de teste, din care 1.400 în unităţi medicale private.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" acordă, în continuare, sprijin autorităţilor centrale şi locale din Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, Direcţiilor de Sănătate Publică, spitalelor militare şi civile sau clinicilor private implicate în combaterea infecţiei cu virusul SARS CoV-2.

Sursa : news.ro

Asistente de la Spitalul Județean din Suceava, acuzate că au sustras dezinfectanți și mănuși! Prefectul a sesizat Poliți... Algoritmul de testare pentru coronavirus a fost modificat. Cine sunt persoanele testate cu prioritate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x