Antena Căutare

Algoritmul de testare pentru coronavirus a fost modificat. Cine sunt persoanele testate cu prioritate

Algoritmul de testare pentru coronavirus a fost actualizat, iar prioritate vor avea persoanele care sunt diagnosticate cu pneumonie ori care urmează să fie supuse unui transplant. 

Algoritmul de testare pentru coronavirus a fost modificat. Cine sunt persoanele testate cu prioritate
Algoritmul de testare pentru coronavirus a fost modificat. Cine sunt persoanele testate cu prioritate

Potrivit documentului făcut public pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică, personalul medical medical va fi testat doar dacă e simptomatic, în condiţiile în care până acum criteriul era ca personal medico-sanitar, chiar şi cel asimptomatic, să fie testat dacă a fost contact apropiat cu un caz confirmat.

De asemenea, testarea se va face doar la recomandarea medicului şi în sistemul de sănătate de stat, şi în cel privat.

”În acest moment România se află în stadiu pre-epidemic, înregistrându-se cazuri de import şi cazuri de transmitere locală restrânsă (generaţia 2, 3 si 4), neexistând încă dovezi de transmitere intra-comunitară susţinută”, arată Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Inconștiență uriașă! Mai mulţi tineri din Teleorman au transmis, live, pe Facebook, în timp ce erau la grătar în pădure: ”Ieșiți din case, nu există coronavirus!”

Conform documentului făcut public, testarea pentru coronavirus se va face având în vedere următoarele criterii:
1. Persoane simptomatice cu istoric de călătorie internaţională;
2. Contacti apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate;
3. Personal medico-sanitar simptomatic. Până acum, criteriul era 'personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat';
4. Cazuri de pneumonie fără altă etiologie, din toate categoriile de varstă şi din toate spitalele, acesta fiind un criteriu nou introdus, după ce pacienţi iniţial diagnosticaţi cu pneumonia, au fost api confirmaţu cu COVID-19;
5. Cazuri de SARI fără altă etiologie, din toate categoriile de varstă şi din toate spitalele;
6. Persoane instituţionalizate simptomatice
7. Pacienţi înainte de procedura de transplant (asimptomatici) şi donatorii de celule stem hematopoietice înainte de donare, şi această categorie fiind nou introdusă.

MApN anunţă creşterea capacităţii de testare pentru coronavirus: ”Unitatea poate prelucra până la 400 de teste în 24 de ore”

Potrivit documentului, nu fac obiectul testării contacţi asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, şi persoane asimptomatice cu istoric de călătorie internaţională. În aceste cazuri este prevăzută testare ulterioară, la apariţia simptomatologiei, în decurs de 14 zile de la ultimul contact, respectiv de la data intrării în România.

MApN anunţă creşterea capacităţii de testare pentru coronavirus: ”Unitatea poate prelucra până la 400 de teste în 24 de ... Alexandru Rafila, un nou avertisment pentru români: ”Cel mai probabil luni vom depăşi 2.000 de cazuri, întrăm în scenari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x