Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

"Ne focalizăm pe motivele ieșirii. Vei putea părăsi localitatea să te duci la plimbare". Marcel Vela lămurește declarațiile anterioare privind ieșirea din localitate după 15 mai

Ministrul de Interne a făcut noi precizări cu privire la declarațiile pe propria răspundere necesare după data de 15 mai. Marcel Vela spune că se ia în calcul renunțarea la delimitarea clară a unităților administrativ teritoriale și introducerea în declarație a scopului precis pentru deplasare.

"Cei care fac controale, verificări, delimitări din buletin, care este limita de județe sau localități, în acest sens am spus că acele declarații pe propria răspundere vor avea, să spunem, un impact nu negativ, dar un impact procedural foarte complicat, fpoarte complex.

Suntem în analiză pentru a elimana aceste zone strict administrativ-teritoriale gândind alte soluții, alte variante care să se focalizeze pe motivele ieșirii din zona teritoriului sau zona localității în sensul în care poți să te duci pe Semenic la o drumeție sau poți să te duci în Bucegi, sau poți să mergi să faci o plimbare cu bicicleta din Reșița până la Văliug", spune Marcel Vela.

În urma unei neînțelegeri, ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat, joi, că dintre declaraţiile sale au fost scoase din context, iar mesajul a fost transmis trunchiat când s-a referit la limita teritorial-administrativă şi picnicuri.

Marcel Vela și „secretul din spatele gecii de piele”! Ministrul, pregătit să înceapă o nouă modă: „Este ACEA geacă! Hulită de unii, iubită de alții. Ce face acum?”

Marcel Vela făcut, joi, câteva precizări pe pagina sa de Facebook, în legătură cu răspunsurile pe care le-a oferit cu privire la unele întrebări punctuale pe care le-a primit.

”Pentru că îmi doresc să fiţi informaţi, şi pentru că nu pot să nu observ faptul că răspunsurile oferite de mine aseară, punctual, oamenilor care au adresat întrebări au fost scoase din context, iar mesajul a fost trunchiat, revin cu precizări. Pentru o bună informare, vă recomand să ascultaţi cu atenţie răspunsurile mele pentru situaţiile specifice, ale persoanelor care mi-au adresat întrebări”, a scris Vela pe Facebook.

Putem merge începând cu data de 15 mai la iarbă verde

Marcel Vela, reacție după ce a spus că vom avea voie să circulăm fără restricții din 15 mai: ”Declarațiile au fost scoase din context!”

Putem merge începând cu data de 15 mai la iarbă verde, plajă, având în vedere că trebuie să ieşim din localitate la vreo 5 km?? Eu cred că este mult mai ok dacă am avea voie sa ieşim în spaţii unde putem păstra distanţarea, decât în parcuri! Aştept un răspuns din partea dumneavoastră!!

"Puteţi merge începand cu 15 mai unde doriţi dvs, EVIDENT RESPECTÂND REGULILE impuse în ORDONANŢELE MILITARE, REGULI care VOR FI PRELUATE ÎN DECIZIA Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă, în sensul în care să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi, evident, să indepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală, să vă spălaţi des pe mâini şi SĂ FACEŢI TOT CE AŢI FĂCUT ŞI PÂNĂ ACUM PENTRU A OPRI RĂSPÂNDIREA NOULUI CORONAVIRUS”, a mai postat Vela pe Facebook.

Acesta a reluat întrebările şi răspunsurile pe care le-a oferit, la întrebări legate de limita administrativ-teritorială şi picnicuri. Ce precizări a făcut ministrul, puteți citi AICI.

Recomandari