Mari schimbări pentru șoferi! Vor avea nevoie de un cazier al autoturismului cumpărat la mâna a doua! Motivul?!

 

Veşti noi pentru şoferi! Maşinile avariate în accidente grave vor avea inspecţia tehnică periodică suspendată până când vor fi reparate.

Service-urile vor fi obligate astfel să facă lucrări de calitate. Cine îşi va cumpăra o maşina second-hand va avea acces la un fel de cazier al autoturismului, printr-un sms. Toate măsurile ar urma să fie aplicate din 2019.

Şoferii care vor avea maşinile grav avariate în accidente vor trebui să mai treacă încă o dată pe la Registrul Auto Român pentru o nouă inspecţie.

Şoferii vor putea trimite un sms la Registrul Auto Român

După un accidente dacă elementele de siguranţă precum lonjeroanele sau caroseria sunt afectate atunci ITP-up va fi suspendat pentru o perioadă. Şoferul va fi trimis să îşi repare maşina după care va trebuie să vină din nou la RAR pentru o inspecţie de după daună pentru care va plăti între 100 şi 150 de lei.

Autorităţile de la noi s-au inspirat din practica din Olanda. Dacă reparaţiile nu sunt făcute bine, maşina s-ar putea întoarce în service până când va primi avizul inspectorilor RAR.

Va fi creată şi bază de date care să ofere informaţii şoferilor depre toate maşinile înmatriculate în România. În vizor sunt cele aduse din afară.

Şoferii vor putea trimite un sms la Registrul Auto Român. Tot de la RAR vor primi un mesaj înapoi cu datele despre maşina pe care vor să o verifice, care este istoricul kilometrajului, dar şi în ce accidente a fost implicat autorurismul în ultimul timp.

Deocamdată Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Registrul Auto Român abia au început discuţiile despre aceste măsuri. Va fi ca un fel de cazier pentru cele peste 7 milioane de autovehicule care rulează pe drumurile de la noi.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe