Antena Căutare

Maria David, suspendata din functia de judecator la ICCJ

Judecatoarea Maria David a fost suspendata din functia de la Sectia Civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie de Consiliul Superior al Magistraturii. Masura a fost luata in urma punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru trafic de influenta.

"In sedinta din data de 1 martie 2012, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, in temeiul prevederilor art. 62 lit. a din Legea nr. 303/2004, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, a decis suspendarea din functia de judecator a doamnei Maria David, din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Civila, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Structura Centrala pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta", informeaza Mediafax.


Judecatoarea Maria David a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, instanta suprema admitand, miercuri, cererea procurorilor anticoruptie in dosarul in care aceasta este acuzata de trafic de influenta.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie - decembrie 2009, judecatoarea Maria David a pretins si primit de la un denuntator, in trei transe, prin intermediar, suma de 200.000 euro. In schimbul banilor, Maria David a promis ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea unui dosar al Curtii de Apel Ploiesti, astfel incat acestia sa admita o contestatie in anulare, sa desfiinteze hotararea initiala de condamnare a denuntatorului si sa pronunte o hotarare de achitare a acestuia. Initial, denuntatorul fusese condamnat la pedeapsa de trei ani inchisoare cu executare pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala.

La data de 10 decembrie 2009, Curtea de Apel Ploiesti a admis in principiu contestatia in anulare formulata in dosarul respectiv si a dispus suspendarea deciziei initiale de condamnare pronuntata de aceeasi instanta, pana la solutionarea pe fond a contestatiei in anulare.

"Catre ciumpalacul Dumitrescu Calin", in scrisoarea trimisa de Primaria Ploiesti unui protestatar... Concediu de ingrijire a copilului, obligatoriu si pentru tati, a intrat astazi in vigoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x