Antena Căutare

Mario Iorgulescu a ajuns din nou în fața magistraților. Azi află decizia finală în dosarul în care este anchetat pentru omor

Mario Iorgulescu ar putea primi astăzi sentința finală după ce în februarie a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare.

Mario Iorgulescu Galerie
Mario Iorgulescu ar putea primi astăzi sentința finală după ce în februarie a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare. | Facebook

Update: Instanța a decis amânarea deciziei până pe 26 iunie, pe motiv că Gino Iorgulescu, tutorele lui Mario, ar fi internat în spital cu probleme medicale și nu l-a putut reprezenta la proces, notează GSP.

Mario Iorgulescu nu a fost la acest proces, ci a fost reprezentat de avocații Virgil Boglea și Florin Durgheu care au explicat că tânărul este internat la o clinică de psihiatrie din Italia.

Potrivit avocaților, starea psihică a lui Mario Iorgulescu este una gravă, motiv pentru care, avocații pledează în instanță pe acest fapt. Mai mult, tot avocații, au declarat că Mario Iorgulescu a fugit din clinica în care era internat pe 5 mai și a fost găsit de carabinieri. Ulterior, el a fost internat în alt spital în regim de urgență.

Știre inițială:

Mario Iorgulescu ajunge azi în fața magistraților de la Curtea de Apel București pentru a afla o decizie în cazul său. Pe numele său este deschis un dosar din 2019 după ce, în noaptea de 7 spre 8 decembrie a provocat un accident rutier în urma căruia a murit un bărbat.

Conform documentelor depuse la dosar de către avocații săi, imediat după accident, Mario Iorgulescu a plecat în Italia acolo unde a stat internat într-o clinică. Din august 2020, de când dosarul a fost trimis în instanță, el nu a putut fi audiat de niciun judecător, nici măcar prin videoconferință, potrivit Libertatea.

Mario Iorgulescu, primele declarații în dosarul de omor: „Nu sunt un criminal” Ce a dezvăluit despre șoferul care a decedat

Mario Iorgulescu primește o nouă sentința în dosarul în care este anchetat pentru omor

Mario Iorgulescu este cercetat pentru omor în stare de libertate, după ce, în 2019 a provocat un accident mortal. Tânărul consumase alcool și cocaină înainte de a se urca la volan, iar anchetatorii au dezvăluit faptul că în momentul impactului, Mario avea 240 km/h. Tânărul a pierdut controlul volanului și s-a izbit de o mașină marca Audi, iar în urma impactului, bărbatul care era la volan a murit pe loc.

Decizie de ultimă oră în cazul lui Mario Iorgulescu! Tribunalul l-a condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare

Fiul lui Gino Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare în luna februarie a acestui an, însă avocații lui au atacat decizia, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel București. Potrivit legislației, instanța ar trebui să să înceapă cu „ascultarea inculpatului, când aceasta este posibilă”.

Astăzi, Mario Iorgulescu ajunge din nou în fața instanței pentru a se afla decizia finală în cazul său. Potrivit GSP, procesul a început la ora 11:00 și alături de Mario ar putea fi și tatăl său.

Mai mult decât atât, Mario Iorgulescu trebuie să plătească familiei victimei despăguburi morale în valoare de 250.000 euro.

Cum au încercat avocații lui Mario Iorgulescu să-l scape de închisoare

În trecut, avocații lui Mario Iorgulescu au cerut o expertiză medico-legală psihiatrică în Italia, în clinica în care a fost internat. Instanța a repsins această cerere spunând că „Este obligatorie prezența și audierea inculpatului în sala de judecată, pentru ca instanța să-și dea seama dacă e nevoie de o expertiză”, a explicat magistratul.

Avocații lui Mario Iorgulescu a invocat în instanță faptul că inclupatul nu ar fi avut discernământ în momentul accidentului și au spus că este o persoană cu „handicap mental constant”. Mai mult, avocații lui au cerut ca el să fie anchetat pentru ucidere din culpă și nu pentru omor, însă instanța a respins această cerere.

Rezultate Loto 14 mai 2023. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Palmierii din centrul Bucureștiului, mărul discordiei între primari. Robert Negoiță a trecut peste Nicușor Dan când i-a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x