Antena Căutare

Marturiile romanilor luati ostatici in Algeria: "Ceva de nedescris. Groaza e putin spus"

Ostaticii romani din Algeria au dus o lupta crancena pentru fiecare secunda de viata. Unul dintre cei trei supravietuitori a reusit sa scape dupa ce a stat ascuns o zi si o noapte sub un birou. A crezut, apoi, ca isi va gasi sfarsitul in desert, dupa ce a epuizat si ultima picatura de apa. Norocul a fost de partea lui si a ajuns cu bine acasa.

“Atacatorii au venit cu o masina cu girofar la poarta, au deschis focul. Au anihilat securitatea, localnicii. Noi ne-am baricadat in birourile noastre”, isi aminteste Liviu Floria, unul dintre cei trei supravietuitori.

Dincolo de usile ferecate, gloantele au inceput sa suiere in toate directiile in timp ce muncitorii, panicati, alergau sa scape cu viata. Liviu Floria si George Iachim si-au dat seama ca nu va trece mult pana cand teroristii le vor descoperi ascunzatoarea. Dupa o zi si o noapte in care au fost la doi pasi de moarte, au reusit sa evadeze: “Am iesit din birouri. Am rupt gardul de acces, de protectie, de fapt, si am iesit in desert”.

Dar cosmarul era departe de a se sfarsi. Cei doi romani s-au tarat pe sub masini de teama sa nu fie vazuti de teroristi. Apoi, au reusit sa sara gardul si au pornit prin desert, ghidati in intuneric de o flacara. Li s-au alaturat alti supravietuitori.

“Cand s-a facut ziua, ne-am dat seama ca ne-am pierdut reperul si nu putem sa ne mai ducem dupa flacara”. Dupa 15 ore prin desert, Liviu Florea s-a despartit de colegii sai, epuizati de drum. Cu ajutorul busolei de pe telefonul mobil, a reusit sa ajunga la sosea si a asteptat, culcat pe burta, sa treaca o masina a armatei.

Celalalt roman, George Iachim a reusit sa ajunga in loc sigur si sa ceara ajutor. Lor, li s-a alaturat al treilea roman, Cristi Florentin Popescu.

Iubitul Biancai Brad va afla astazi daca va fi extradat in America... Neamt: Si-a injunghiat fratele mai mare din cauza banilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x