Antena Căutare

“Un prieten a luat în glumă acest virus. Glumea pe seama celor care purtau mască. Până când tatăl său a murit!" Poveștile uimitoare ale românilor din Italia

Românii de peste hotare trag semnale de alarmă, încurajându-i pe cei de acasă să respecte regulile impuse de autorități până la încheierea stării de urgență. Cristian este stabilit în Italia, la Florența, acolo unde are un fast-food. Bărbatul a povestit cum un prieten italian, care nu credea în pericolul infectării cu Covid-19 și-a înmormântat recent tatăl, mort din cauza pandemiei.

“Un prieten a luat în glumă acest virus. Glumea pe seama celor care purtau mască. Până când tatăl său a murit!" Poveștile uimitoare ale românilor din Italia
Pat de spital gol, după ce pacientul a murit de Covid-19. Imagine ilustrativă | Profimedia Images

Cristian este de loc din Suceava, motiv pentru care a trimis mărturiile sale presei locale. Publicația Monitorul de Suceava a postat online povestea sa impresionantă, trăgând încă un semnal de alarmă cu privire la importanța mijloacelor de autoprotecție.

Citește și: Cum s-a schimbat viața unui bărbat infectat cu noul coronavirus după ce a fost tratat cu plasmă: ”M-am trezit alt om, febra mi-a dispărut, pot să respir cu ușurință!”

Redăm, mai jos, mesajul românului aflat în Italia, în care spune povestea unor prieteni italieni care nu credeau în existența acestui virus. Unul dintre ei și-a pierdut tatăl.

“Dragi prieteni, un strigăt de disperare către voi.
Vorbesc cu mulți prieteni de acasă și aud că sunt persoane care nu înțeleg gravitatea acestei probleme numită coronavirus, că ies din casă pentru a se plimba, în centre comerciale, pentru a pierde vremea.
Dragilor, dacă dumneavoastră nu dați o mână de ajutor stând în casă, blocând răspândirea acestui virus, cred că România va ajunge mai rău decât Italia.
Nu sunt un doctor, nu sunt un specialist în domeniu, sunt o persoană simplă, pentru cei care nu mă cunosc, mult mai simplă decât credeți, nu pot să vorbesc de acest virus, nu pot să îmi dau cu părerea, dar dețin fapte reale, fapte ce s-au întâmplat recent.
Vreau să vă povestesc de doi prieteni de-ai mei de aici.
Iacopo are ambii părinți medici, tatăl lui e la spitalul Careggi din Firenze, specialist în boli infecțioase, doctor în prima linie, care muncește zi și noapte împotriva coronavirusului și declară că numărul pacienților infectați crește pe zi ce trece.....situația e dramatică.
Un alt prieten a luat în glumă, de la început, acest virus, spunea că nu îi este frică, glumea pe seama celorlalți care purtau mască, spunea că e o simplă răceală, vorbea mereu....
Tatăl său a decedat.
Acum nu mai vorbește!”

Adio, vacanță de vară? Când vor Universitățile să-i aducă pe studenți înapoi pe băncile facultății... L-au prins fără declarație pe proprie răspundere și l-au amendat! S-a dus acasă și s-a spânzurat, sub ochii fratelui său...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x