Antena Căutare

Cum s-a schimbat viața unui bărbat infectat cu noul coronavirus după ce a fost tratat cu plasmă: ”M-am trezit alt om, febra mi-a dispărut, pot să respir cu ușurință!”

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, care a fost infectat cu noul coronavirus, a mărturisit că s-a trezit alt om după ce a fost tratat cu plasmă a unor pacienți vindecați de COVID-19. ”M-am trezit alt om”, a spus el după ce inițial a refuzat acest tratament. 

Cum s-a schimbat viața unui bărbat infectat cu noul coronavirus după ce a fost tratat cu plasmă: ”M-am trezit alt om, febra mi-a dispărut, pot să respir cu ușurință!”
Cum s-a schimbat viața unui bărbat infectat cu noul coronavirus după ce a fost tratat cu plasmă: ”M-am trezit alt om, febra mi-a dispărut, pot să respir cu ușurință!”

Alexander Kutuzov, un om de afaceri din Rusia, în vârstă de 49 de ani, a mărturisit că i-a fost teamă să accepte tratamentul cu plasmă, însă cum îi e rușine de acest lucru și se simte foarte bine.

”Mi-e rușine să recunosc, dar trebuie să vă spun că inițial am refuzat transfuzia cu plasmă. Mi-a fost teamă că aș putea lua HIV ori hepatită. Doctorii, însă, mi-au explicat că acest lucru e imposibil, întrucât sângele e testat. Ulterior am acceptat și m-am trezit alt om. Febra mi-a dispărut, mi-a fost ușor să respir. Radiografia plămânilor a arătat mai bine.”, a mai povestit el.

Ultimă oră! Noi decese înregistrate în România: 519 morți în total! Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 se apropie de 10.000

Bărbatul este unul dintre cei trei pacienți de la Moscova vindecați de coronavirus după ce au primit transfuzie de plasmă.

Rusia plătește persoanele vindecate de coronavirus să doneze plasmă

Autoritățile de la Moscova au decis să plătească persoanele vindecate de coronavirus pentru a dona sânge, acestea oferind 54 de euro pentru maximum 600 ml de sânge.

Români plecați la cules de sparanghel în Germania, revoltați de banii primiți: ”Doamnă dragă, am venit la muncă pentru 13 euro, nu să fim sclavi pe 65 de eurocenți!”

Epidemia noului coronavirus s-a soldat cu 57 de morţi în peste 24 de ore şi 5.236 de contaminări în Rusia, unde bilanţul a crescut la 513 decese şi 57.999 de cazuri, a anunţat miercuri celula de criză însărcinată cu lupta împotriva covid-19, relatează Reuters.

România va începe să trateze pacienții cu coronavirus

Ministerul Sănătății a finalizat Metodologia pentru colectarea, testarea, procesarea, stocarea și distribuția plasmei de la donator vindecat de COVID-19 și utilizarea monitorizată pentru pacienții critici cu COVID-19 din secțiile ATI.

Pentru selectarea pacienților vindecați, Centrele de Transfuzie Sanguină vor încheia protocoale cu spitalele care tratează pacienți COVID-19 în vederea identificării acestora, potențiali donatori, cu respectarea regulilor naționale și ale UE de protecție a datelor cu caracter personal, prin semnarea de către pacient a unui consimțământ informat. Tot Centrele de Transfuzie Sanguină vor contacta potențialii donatori și îi vor programa pentru consult, analize și donare. Pacienții vindecați pot contacta de asemenea centrele de transfuzie sanguină în vederea programării pentru donare.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

Donatorii eligibili vor dona în Centrele de Transfuzie Sanguina, iar procedura de recoltare va fi în mod prioritar cea de plasmafereză.

O femeie infectată cu noul coronavirus a devenit mamă în timp ce se afla în comă, iar acum și-a dus copilul acasă: ”Viaț... Consilierul lui Donald Trump acuză China pentru pandemia de coronavirus: "Ar trebui să plătească, vrea să câștige b...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x