Masa de Crăciun. Rețetă mămăligă de cartofi ca în Bucovina

Masa de Crăciun. Rețetă mămăligă de cartofi ca în Bucovina

Crăciun 2018

bucovinacazare.ro

Masa de Crăciun în familie înseamnă să îi ai pe toți cei dragi alături, bucurându-te de ocazia în sine de a-i avea pe toți aproape. Nimic nu se compară cu liniștea, căldura și armonia din familie. Bucatele alese pentru pregătirea mesei de Crăciun joacă un rol destul de important. Mămăliga de cartofi e un preparat ce se poate servi la masa de Crăciun. Iată o rețetă care te poate ajuta să pregătești o mămăligă de cartofi delicioasă și rapidă.

Mămăligă de cartofi ca-n Bucovina

Această mămăligă merge foarte bine cu tochitura pregătită după tăierea porcului, din carnea proaspătă.

Ingrediente

  • 300g mălai
  • 4 cartofi medii
  • sare

La alegere:

  • brânză de oi la burduf
  • ouă de găină făcute la tigaie
  • cârnăciori de casă

Mod de preparare

Mai întâi se curăță cartofii și se spală, se taie bucățele, se fierb într-un ceaun încăpător, în apa care trebuie să îi acopere. Se adaugă o linguriță de sare. După ce au dat în clocot, după 30 minute, se terciuiesc cartofii în ceaun, direct în apa fierbinte. Apoi se presară în ploaie câte puțin mălai, amestecând continuu. Se lasă totul la foc încă 10 minute. După ce este gata, se răstoarnă mămăliga pe un fund și se lasă se răcească.

Mămăliga de cartofi poate fi servită fierbinte, împreună cu tochitura de porc, brânză de burduf proaspătă, ouă prăjite și cârnăciori.

Sursă foto: bucovinacazare.ro

Sursă de informare: bucovinacazare.ro

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri