Live acum
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Masca de protecție a devenit obligatorie de astăzi, în alte două mari judeţe din ţară! Află unde se impun noile reguli!

Masca a devenit obligatorie, de astăzi,în spațiiile publice, în alte două județe din țără. Unde se impun noile reguli?

Masca de protecție a devenit obligatorie de astăzi, în alte două mari judeţe din ţară! Află unde se impun noile reguli!

Printr-o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice deschise, în județul Cluj, de sâmbătă, 8 august, ora 00.00.

De asemenea, se specifică faptul că masca trebuie purtată astfel încât să acopere nasul și gura şi este obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani.

Atenție unde alegeți să mâncați pe litoral! Amenzi usturătoare din cauza neregulilor! Aceste zone sunt cele mai riscante!

Aceasta se va purta la întruniri culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment, organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios.

Masca se va purta toată ziua, indiferent de oră, pe toată durata stării de alertă, potrivit CJSU Cluj.

Masca, obligatorie de sâmbătă în locuri publice aglomerate din Mureș

Şi la Mureş, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis, ca de sâmbătă, toate persoanele care au mai mult de cinci ani, aflate în locurile publice aglomerate, să poarte mască. Măsura intră în vigoare de sâmbătă.

"Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi (vineri - n.r.) o hotărâre care instituie obligativitatea purtării măștii în anumite locații exterioare de pe raza județului Mureș. Sunt măsuri gândite pentru siguranța noastră, a tuturor. Îi îndemn pe mureșeni să facă echipă cu autoritățile, să acționăm unitar și să respectăm cu toții legea. Sunt convinsă să aceste măsuri vor contribui la ținerea sub control a situației epidemiologice din județ", a declarat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Aglomerație pe autostrada A2, în urma unui carambol produs! Coloană de mașini de trei kilometri pe drumul spre mare

Exista și excepții

Astfel, persoanele prezente în piețele agroalimentare, piețe auto, bazaruri și târguri de pe teritoriul județului Mureș, vor fi obligate să poarte masca, începând de sâmbătă, de la ora 00.00.

De asemenea, purtarea măștii este obligatorie în zonele de așteptare exterioare ale unitățile spitalicești publice și private, ambulatorii, farmacii, precum și în instituții publice, supermarket, bănci, în stațiile de autobuz, autogări și peroane.

"Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, la toate evenimentele publice, de orice natură, cu respectarea numărului de participanți prevăzut de legislație", a mai decis CJSU Mureș.

Recomandari