Căutare Live

Masca devine obligatorie pe stradă și în România. Județul Argeș, primul care impune această măsură

Masca devine obligatorie pe stradă și în România, iar primul județ care infensifică măsurile de protecție împotriva coronavirusului este Argeș. Toți locuitorii din toate localitățile sunt obligați să-și acopere nasul și gura, chiar și atunci când se află în spații deschise.

Masca devine obligatorie pe stradă și în România

Hepta

Astfel, purtarea măştii de protecţie în locurile publice deschise, unde se adună grupuri formate din mai mult de două persoane, devine obligatorie. Măsura este valabilă pe tot teritoriul judeţului Argeș.

Restricții impuse în județul Argeș, pe lângă masca obligatorie în aer liber

Autorităţile impun şi alte restricţii în ceea ce priveşte transportul în comun, desfăşurarea evenimentelor private şi funcţionarea sălilor de jocuri de noroc. Decizia este luată în condiţiile în care judeţul Argeş se află pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de noi de infectări cu SARS-Cov-2.

Citește și:

Alexandru Rafila, despre calea reală de transmitere a unui virus: "Dom’le, nu există chestiunea asta! Nu reprezintă o cale principală de transmitere"

Membrii CJSU Argeş au votat, în şedinţa de marţi propunerea ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie nu doar în spaţiile publice închise, ci şi în aer liber, acolo unde se formează grupuri mai mari de două persoane. Sunt exceptaţi de la această obligaţie copiii cu vârste sub 5 ani. Decizia a fost luată cu unanimitate şi va intra în vigoare de miercuri.

”Nu considerăm în acest moment că izolarea şi carantina sunt soluţii eficiente pentru judeţul Argeş, de aceea am venit în CJSU cu măsuri adaptate. (...) Sunt soluţii care ne vor permite să ţinem sub control pandemia. Din acest moment orice operator economic care nu respectă legislaţia în vigoare va fi amendat şi îmcis pentru o perioadă de 14 zile” a declarat prefectul judeţului Emanuel Soare

Amenzi pentru cei care nu respectă regulile de prevenire, în Argeș

Acesta a explicat că pentru încălcarea restricţiilor „se vor aplica amenzi în cuantum maxim” pentru că obiectivul autorităţilor este ca toată lumea să respecte regulilor de prevenire.

Citește și:

China a mințit! Un doctor chinez care a descoperit cum se transmite COVID-19 a spus adevărul! „Asta s-a întâmplat, de fapt, la Wuhan”

Măsura fusese anunţată încă de luni de către prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare. Acesta declarase că în judeţ au fost identificate zone care reprezintă „puncte vulnerabile şi o explicaţie a numărului mare de cazuri” pentru că acolo se produc aglomerări, el dând ca exemplu în acest sens mijloacele de transport n comun, microbuzele care asigură transportul navetiştilor la şi dinspre locul de muncă, dar şi unele spaţii deschise, cum ar fi parcurile.

Citește și
fundal albastru si chenare galbene in care sunt simbolurile zodiilor
Horoscop zilnic 3 decembrie 2021. Citește horoscopul zilei pentru fiecare zodie
Horoscop zilnic 3 decembrie 2021. Citește horoscopul zilei pentru fiecare zodie
zarug la asia express într-o ținută extravaganta cu galben și roșu
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Mai multe articole
Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Purtarea măştii în aer liber, în parcuri sau în zonele aglomerate, poate deveni obligatorie în București. Primele declar...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri