Reguli stricte! Oamenii sunt obligați să își acopere nasul și gura în piețele din județul Dâmboviţa

Cine merge în pieţele şi târgurile din judeţul Dâmboviţa trebuie să poarte mască de protecţie pusă corect pe faţă. Iar pentru vânzători şi mănuşile sunt accesoriu obligatoriu. Măsurile au fost luate după ce judeţul a devenit zonă roşie.

Doar că, la fel ca în starea de urgenţă, cei care ignoră măsurile autorităţilor locale, ar putea scăpa fără sancţiuni.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a aprobat, marți, un nou set de măsuri în contextul numărului mare de cazuri Covid – 19. Una dintre decizii vizează obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise, în care sunt organizate piețe, târguri sau oboare.

Tătaru anunță două săptămâni cruciale! O explozie incredibilă de cazuri va avea loc în România: "Lucrăm la adapatrea spitalelor"

Măsura a fost luată, spun reprezentanții Prefecturii Dâmbovița, în contextul situației epidemiologice din județ, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, „care a dus la înregistrarea unui număr extrem de mare de cazuri, fiind un risc epidemiologic ridicat, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.

O posibilă scădere a numărului de infectați între 10 și 15 august? Alexandru Rafila: "să dea Dumnezeu să fie așa!"

„Prefectul Județului Dâmbovița a supus dezbaterii astăzi, 28.07.2020, un proiect de hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița prin care se propune extinderea obligativității purtării măștii și în spațiile publice deschise în care sunt organizate piețe, târguri sau oboare. Totodată se propune pentru comercianții care desfășoară astfel de activități obligativitatea purtării atât a măștii de protecție cât și a mănușilor”, se arată în comunicatul Prefecturii Dâmbovița.

Dâmbovița este cel de-al doilea județ, după Argeș, unde a fost aprobată obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri