Antena Căutare

Măsuri drastice pentru a preveni răspândirea gripei. Ce sunt obligați copiii să facă, zilnic, în școlile ce nu au suspendat cursurile

În plin sezon gripal, copiii sunt cei mai expuşi îmbolnăvirii. În şcoli şi grădiniţe, mai intră doar cei care trec printr-un întreg proces de dezinfecţie. Ce alte măsuri au luat autorităţile?

Gripa continuă să ameninţe vieţile românilor, iar oficialii caută noi măsuri de protecţie. În toate şcolile şi grădiniţele din Iaşi, de exemplu, copiii intră doar după ce se şterg pe covoarele cu dezinfectant.

În plus, medicii controlează fiecare elev, înainte să intre la ore.

Pentru a preveni răspândirea gripei, în şcolile şi grădiniţele din Iaşi, încă de la primele ore se prepară substanţele cu dezinfectant cu care se stropesc apoi covoarele de la fiecare intrare. Copiii trebuie să păşească pe aceste covoare, apoi merg la cabinetul medical unde se face triajul.

Cei care au simptome de gripă sau de viroză sunt trimişi acasă.

Peste 30 de unităţi de învăţământ, închise parţial sau total din cauza gripei şi a virozelor respiratorii

În școlile din Iasi, 300 de cutii cu măşti, mănuşi şi substanţe dezinfectante au fost, până acum, distribuite.

În ciuda acestor măsuri, virusul contină să se răspândească. În toată țara sunt în 32 de școli unde cursurile au fost suspendate.

Trei şcoli din județele Argeș, Giurgiu şi Neamţ sunt închise integral. Iar în București, Cluj, Iași, Ilfov, Olt şi Sibiu cursurile au fost suspendate parţial. Afectaţi sunt aproape 3.500 de elevi. Iar bilanţul negru creşte de la o zi la alta.

Cazurile de gripă la copii cresc alarmant! Recomandări ale medicilor pentru părinții care au acasă sugari

Până acum, 14 români au fost ucişi de gripă. Ultima victimă este o femeie în vârstă de 90 de ani, nevaccinată, din judeţul Mureş.

Momente de panică într-un avion Tarom! Aeronava a fost oprită de polițiștii de frontieră, la scurt timp după îmbarcare. ... Locuințe de la stat, pentru persoanele cu venituri mici. Chiriile vor fi cel mult 100 de lei pe lună. Cine va avea întâi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x