Ministrul Educației a publicat materia de examen pentru BAC și Evaluare Națională 2020. Elevii vor susține probele în iulie

Ministrul Educației a publicat programa pentru examenele din 2020, pe care elevii de clasele a VIII-a și a XII-a le vor susține în luna iulie 2020. Subiectele pentru Bacalaureat și Evaluare Națională 2020 vor fi formulate pe baza acestor programe, spun profesorii.

Materia de examen pentru BAC și Evaluare Națională 2020

Noile programe de examen au fost aprobate și nu conțin materia aferentă semestrului al II-lea al anului scolar în curs, așa cum anunța recent Ministrul Educației, Monica Anisie.

Noile programe pentru BAC și Evaluare Națională 2020, disponibile online

Noile programe sunt disponibile pe site-ul Ministerului Educatiei, www.edu.ro. De exemplu, la Evaluarea Natională 2020, proba de matematică, elevii nu mai au în programa de examen inecuatiile, sistemele de ecuații, precum și partea de calculare a ariilor și a volumelor.

Pe baza acestor programe vor fi construite subiectele de examen pentru Evaluarea Nationalã si Bacalaureat, susțin reprezentanții Ministerului Educatiei.

„Prin elaborarea acestui ordin se asigurã egalitatea de sanse pentru toti elevii care vor absolvi învãtãmântul gimnazial, respectiv liceal, dar si o evaluare obiectivã, la nivel national, a competentelor specifice formate/dezvoltate, dar si a continuturilor corespunzãtoare parcurse de elevi pe parcursul învãtãmântului gimnazial/liceal, respectiv în clasa a VIII-a/a XII-a pânã la finalizarea semestrul I al anului scolar 2019-2020″, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației.

Citește și: Relaxarea măsurilor, din 15 mai - VIDEO

Pregătirea pentru BAC și Evaluare Națională se face online

Monica Anisie a adãugat că Ministerul Educației pune la dispoziția elevilor teste de pregătire pentru susținerea examenelor din vară, în contextul închiderii școlilor din pricina pandemiei de coronavirus.

“Reamintim cã Ministerul Educatiei si Cercetãrii pune la dispozitia elevilor, sãptãmânal, câte cinci teste de antrenament pentru pregãtirea în aceastã perioadã de suspendare a cursurilor, în vederea sustinerii examenelor nationale. Acestea sunt formulate în concordantã cu noile programe, iar urmãtorul set de teste de antrenament va fi publicat în data de 22 aprilie 2020″, a mai spus Anisie.

Școlile ar putea fi redeschise la final de mai sau început de iunie

Școlile s-ar putea redeschide la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie, a declarat, marți seară, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a precizat că urmează să aibă o discuție cu ministrul Educaţiei. Elevii s-ar putea confrunta cu unele schimbări. Vezi detalii despre revenirea elevilor la cursuri, AICI!

Citește și
Colaj de fotografii cu Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil în timp ce țin în brațe copilul. Băiatul se numește Luca Tiago
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Mai multe articole
Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri