Antena Căutare

Maternitatea Giulesti: Din cauza religiei, un medic a lasat o tanara sa avorteze singura

O femeie de 39 de ani internata la Maternitatea Giulesti din Capitala, a fost ajutata de sot la nastere, intrucat medicul de garda a refuzat sa o asiste, pentru ca nu ii permitea religia, titreaza Evz, in editia electronica.

"A fost o scena demna de Auschwitz"


"La Maternitatea Giulesti ne-au sfatuit sa mergem la Clinica Alcosan, detinuta de medicul Dragos Albu, care lucreaza si in maternitate. Adica sa platim 2.000 de lei pe care nu-i aveam", povesteste barbatul.

Liliana Ghimpeteanu a ramas insarcinata dupa zece ani in care a fost declarata sterila.

"Dupa patru zile, ne-au intins rezultatele: sindromul Dawn. Am simtit ca ma paleste ceva in moalele capului, sotiei a inceput sa-i curga sange si pe nas, si pe gura. Doua zile n-am stiut ce sa ne spunem. Am luat amandoi hotararea sa faca avort", povesteste sotul.

Liliana a decis sa faca avortul la Maternitatea Giulesti: "Medicii i-au provocat avortul cu ajutorul unor injectii. Era 4.00 dimineata, pe 17 martie, cand sotia mi-a dat telefon si mi-a spus ingrozita ca ii este rau, ca are dureri groaznice, ca i s-a rupt apa, ca e singura intr-un salon macabru, fara nicio asistenta, fara medic. Am pornit val-vartej spre spital, am rupt lantul paznicilor, iar cand am ajuns in salon, sotia mea nastea".

Sotul femeii a fost medic fara voia lui si a scos copilul viu. "Eram plin de sange de sus pana jos si nu stiam ce sa fac mai intai, sa-mi ajut nevasta sau sa ascund copilul, sa n-o traumatizez", retraieste barbatul tragicul moment.

Medicul de garda, Tarek Abedou, a refuzat s-o ajute pe femeie, pe motiv ca nu-i permite Coranul. Sotul femeii povesteste ca " a fost la un pas de a-l strange de gat". "Stiam ca sotia mai avea nevoie de medic. Mi-a fost frica sa nu-i faca ceva", mai spune Iulian Ghimpeteanu.

Barbatul a ridicat armele impotriva medicilor si a depus plangere la Administratia Spitalelor din Bucuresti (ASB). Conducerea spitalului a demarat o ancheta.

Citeste si Antena3

Foto:Intact Images

Poluare accidentala cu zgura la Rovinari. Norul de cenusa a bulversat traficul pe DN 66... Doua cadavre carbonizate, descoperite pe un camp din Neamt. Victimele au fost identificate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x