Antena Căutare

Caz halucinant! Medic din Gorj, nevoit să opereze un pacient suspect de coronavirus fără echipament de protecție

Anchetă penală după ce un medic s-a plâns pe Facebook că a fost nevoit să opereze un pacient suspect de coronavirus, fără să aibă echipament de protecție. Episodul revoltător s-ar fi petrecut la cel mai mare spital din județul Gorj.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, sub coordonarea unui procuror, au demarat o anchetă privind neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă după ce un chirurg din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu a operat un pacient suspect de coronavirus fără a avea echipament de protecţie corespunzător.

MEDIC FORȚAT SĂ OPEREZE FĂRĂ ECHIPAMENT DE PROTECȚIE

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, organele de urmărire penală din cadrul IPJ Gorj - Serviciul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, ca urmare a unui articol apărut în mass-media, în care medicul N.V, din cadrul SJU Târgu Jiu, susţinea că a efectuat o intervenţie chirurgicală a unui pacient suspect de infecţie cu COVID-19, fără a avea un echipament de protecţie corespunzător.

Caz halucinant! Medic din Gorj, nevoit să opereze un pacient suspect de coronavirus fără echipament de protecție

Un medic din Gorj a făcut o dezvăluire incredibilă

Un medic din Gorj a făcut o dezvăluire incredibilă

citește și: Pandemie de coronavirus în România. Nelu Tătaru confirmă: "Vor veni săptămâni și mai grele"

"De asemenea, în publicaţia jurnaliştilor existau şi fotografii cu combinezonul purtat de medic pe durata intervenţiei chirurgicale, aspecte care atestă că echipamentele puse la dispoziţia cadrelor medicale de către unitatea spitalicească nu oferă protecţie împotriva agenţilor biologici.

Cauza a fost înregistrată la data de 27 martie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cercetările fiind efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unităţi de parchet", a precizat, citată în comunicatul de presă, prim procurorul Camelia Caragea.

Sursa: Observator, Agerpres

România trece la ora de vară! Ce se întâmplă în organism odată cu această schimbare... Decesul medicului de la spitalul Gerota din București, infirmat de Raed Arafat: „Este în stare critică, dar este în viaţ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x