Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Profilul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus s-a schimbat? Declarațiile surprinzătoare ale managerului spitalului din Iași

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi susține că la o ultimă analiză a bolnavilor de coronavirus s-a constatat "că profilul pacienților bolnavi de COVID-19 s-a schimbat într-o oarecare măsură"

Profilul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus s-a schimbat? Declarațiile surprinzătoare ale managerului spitalului din Iași

„La Boli Infecţioase la Iaşi mai avem locuri libere pentru a primi pacienţi, din fericire. Mai avem 100 de locuri. La maxim se lucrează în compartimentul de Terapie Intensivă unde nu mai sunt locuri, iar pacienţii gravi, infectaţi vor merge conform protocolului şi a celor ce am stabilit către Spitalul de Neurochirurgie unde sunt 16 paturi destinate acestor pacienţi", a declarat, vineri, presei Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Mai bine de jumătate dintre persoanele infectate cu noul coronavirus internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au până în 50 de ani.

„Cred eu că profilul pacientului s-a schimbat într-o oarecare măsură. Dacă în primele două săptămâni am avut pacienţi cu forme uşoare sau medii, în prezent am constatat că apar disfuncţii respiratorii. Din fericire, nu la mulţi grave, dar tot mai mulţi, indiferent de vârstă. Sunt două ipoteze ca să spun aşa.

Fie agentul infecţios trecând de la individ la individ îşi modifică patogenitatea, deci capacitatea de a agresa organismul, să sperăm că nu şi-o modifică într-un sens rău pentru noi, adică nu devine mai agresiv, iar pe de altă parte ar putea fi vorba strict de terenul despre care discutăm al pacientului, despre comorbidităţi, despre vârstă. Acestea sunt concluzii la care vom putea răspunde abia după două trei săptămâni", a explicat Carmen Dorobăţ.

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi mai sunt teste pentru acest sfârşit de săptămână, iar o comandă de 2.000 de teste ar urma să ajungă la începutul săptămânii viitoare.

(sursa: Mediafax)

Recomandari