Antena Căutare

Lovitură dură pentru toți românii! Medicamentele ieftine dispar! Ce se întâmplă cu cele compensate

Vești proaste pentru milioane de români, după ce specialiștii au anunțat că medicamentele se scumpesc iar în perioada următoare. Ce se întâmplă cu anumite medicamente ieftine?

Vești proaste pentru milioane de români, după ce specialiștii au anunțat că medicamentele se scumpesc iar în perioada următoare și dispar cele ieftine. Ce se întâmplă cu anumite medicamente compensate?

Medicamentele se scumpesc și dispar cele ieftine în perioada următoare din cauza unei taxe clawback pe care producătorii trebuie să o achite statului român.

Medicamentele ieftine, preferate în special de către pensionari, vor lua mai degrabă calea exportului, căci astfel producătorii pot obține profituri mult mai mari.

Medicamentele se scumpesc din cauza taxei clawback. Aceasta reprezintă o sumă pe care producătorii de medicamente trebuie să o dea statului. Aceasta este cu 29% mai mare în 2019 decât în anul 2018, motiv pentru care nu este exclus să vedem medicamente mai scumpe. Creşterea taxei clawback se datorează creşterii consumului de medicamente, în special medicamente inovative.

Medicamentele se scumpesc din cauza unei taxe clawback și multe dintre cele compensate ar putea să dispară de pe piață

Taxa clawback se poate defini drept o taxă ce acoperă deficitul bugetului de medicamente, adică diferenţa dintre bugetul de medicamente alocat şi consumul real.

Lovitură dură pentru toți românii! Medicamentele ieftine dispar! Ce se întâmplă cu cele compensate

Medicamentele ieftine supuse acestei taxe clawback au dispărut din farmacii, fiindcă nu mai sunt profitabile financiar pentru producători, iar estimările arată că rețul taxei clawback va crește spre finalul acestui an.

Medicamentele compensate sau ieftine au o taxă clawback de 35%, adică dintr-un preț de 5 lei, producătorul achită statului român 1.75 de lei. În aceste condiții, mulți producători aleg să exporte respectivele medicamente, pentru a face profit, arată cei de la bugetul.ro.

Doi pui de urs, văzuţi în cursul nopţii în Braşov... Declinul demografic a încetinit în luna august, datorită creşterii natalităţii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x