Antena Căutare

Stare de ALERTĂ! S-au descuperit substanţe cancerigene în medicamente

Unele medicamente pe bază de ranitidină ar putea conţine substanţe cancerigene. Este anunţul făcut de Agenţia Europeană a Medicamentului care a şi emis o notificare. Solicită producătorilor să evalueze procesul de fabricaţie, astfel încât unele dintre cele mai folosite medicamente pentru dureri de stomac să nu prezinte risc de cancer.

Unele medicamente pe bază de ranitidină ar putea conţine substanţe cancerigene! Anunţul este făcut de Agenţia Europeană a Medicamentului care a şi emis o notificare. Solicită producătorilor să evalueze procesul de fabricaţie, astfel încât unele dintre cele mai folosite medicamente pentru dureri de stomac să nu prezinte risc de cancer. În Statele Unite, dar şi în unele state din Europa, producătorii au retras medicamentele de pe piaţă.

Singurul apel făcut atât de către Agenţia Naţională a Medicamentului cât şi de către cea europeană este îndreptat către cei care produc ranitidină, substanţă activă. În procesul de fabricaţie există riscul apariţiei unei alte substanţe, din clasa nitrozaminelor.

Aceasta este catalogată drept una cu potenţial cancerigen, dacă se află în concentraţie foarte mare. Acum, producătorii acestui medicament trebuie să evalueze procesul astfel încât nistrozamina din pastilele de stomac să fie redusă la maximum.

Este un proces de lungă durată spun autorităţile şi NU este o alertă. Producătorii decid singuri dacă retrag sau nu medicamentele de pe piaţă până îşi îmbunătăţesc linia de producţie.

În Statele Unite, Canada dar şi în Franţa sau Anglia există producători de ranitidină care au făcut deja acest lucru. În ţara noastră,s până acum, niciunul nu a anunţat că retrage medicamentele de la raft.

Elevă în clasa a șaptea, umilită de primarul comunei! Profesoara fetei, revoltată: ”Vă dați seama că e în sufletul ei? T... Îngrijorător! Numărul studenţilor din România s-a redus la jumătate în ultimul deceniu. Care sunt cauzele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x