Antena Căutare

Încă un pas în lupta împotriva coronavirusului. Un medicament ieftin, disponibil deja pe piață, este eficient în cazul bolnavilor de COVID-19: ”Reduce riscul de deces!”

Un medicament cunoscut în rândul persoanelor care suferă de diabet ar putea avea efecte benefice asupra bolnavilor de coronavirus, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii. Potrivit oamenilor de știință, metformina ar reduce riscul de deces în cazul femeilor infectate cu COVID-19. 

Încă un pas în lupta împotriva coronavirusului. Un medicament ieftin, disponibil deja pe piață, este eficient în cazul bolnavilor de COVID-19: ”Reduce riscul de deces!”
Încă un pas în lupta împotriva coronavirusului. Un medicament ieftin, disponibil deja pe piață, este eficient în cazul bolnavilor de COVID-19: ”Reduce riscul de deces!”

Studiul a fost realizat în Statele Unite ale Americii, pe 6.200 de persoane adulce, care suferă de diabet ori de obezitate și care au fost infectate cu noul coronavirus. Astfel, în urma acestuia, oamenii de știință au stabilit că în cazul femeilor care au urmat tratamentul cu metformină rata de deces a fost mai redusă.

Asimptomaticii nu ar trebui internați în spital. Propunere surprinzătoare a unui medic de la Matei Balș: „Monitorizarea să se facă nu doar prin 112”

Ba mai mult, potrivit autorilor studiului, şansele de deces în cazul celor care au luat acest tratament pentru cel puţin 90 de zile înainte de a se îmbolnăvi de Covid-19, şansele de deces au scăzut cu 21 până la 24%.

În cazul bărbaților, însă, acest medicament nu a avut niciun efect.

Ce este metformina și ce efecte are asupra organismului

Metformina este o substanță administrată bolnavilor de diabet, în principal. În cazul persoanelor care au fost infectate cu noul coronavirus, aceasta scade nivelurile de TNF-alfa, o proteină care pare să înrăutăţească starea celor bolnavi de Covid-19, a explicat pentru Reuters coautorul studiului, Carolyn Bramante de la Universitatea din Minnesota.

Coronavirus în România, 23 iunie 2020. Live Update. Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a depășit 24.000, iar al morților 1.500

De asemenea, oamenii de știință au stabilit că metformina poate reduce nivelul TNF-alfa într-o măsură mai mare la femei decât la bărbaţi, a adăugat ea. „Faptul că am văzut beneficiile doar la femei şi faptul că metformina scade TNF-alfa la şoarecii de sex feminin, ar putea sugera că efectele metforminei asupra proteinei TNF-alfa sunt motivul pentru care acest tratament ajută în cazul femeilor bolnave de Covid-19”, a spus Bramante.

Metformina poate prelungi viața

Metformina este un medicament ieftin, disponibil deja pe piață, iar oamenii de știință afirmau, în urmă cu ceva timp, că acesta ar putea fi eficient în încetinirea procesului de îmbătrânire, maladii precum Alzheimer şi Parkinson putând fi întârziate mai mult timp.

Studii anterioare au demonstrat deja că metformina, un medicament utilizat în mod obişnuit în tratarea diabetului de tipul II, poate prelungi viaţa, însă testele au fost realizate doar pe animale. Agenţia alimentului şi medicamentului din SUA (Food and Drug Administration) şi-a dat recent acordul pentru ca metformina să fie testată pe oameni. Dacă se va dovedi eficientă, metformina ar putea oferi persoanelor cu vârsta peste 70 de ani şansa de a fi la fel de sănătoase biologic ca acelea de 50 de ani, potrivit cercetătorilor americani.

Asimptomaticii nu ar trebui internați în spital. Propunere surprinzătoare a unui medic de la Matei Balș: „Monitorizarea ... Trafic feroviar oprit în judeţul Alba din cauza inundării liniei de cale ferată - cinci trenuri au fost oprite în staţii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x