Live acumFilm: Transformers: Razboiul lor in lumea noastra
Prime Time 20:00iUmor

Nelu Tătaru confirmă! Medicamentul minune pentru tratarea COVID-19 ar putea ajunge în România în doar o lună

Un medicament care să vindece bolnavii de Covid-19 ar putea ajunge în România până la începutul verii, susține Ministru Sănătății, Nelu Tataru.

Medicamentul minune pentru tratarea coronavirusului ar urma să fie disponibil în spitalele din România în aproximativ o lună, Este anunțul făcut în exclusivitate pentru Antena 3 de Nelu Tătaru.

”Am urmărit și noi studiul din Statele Unite, am văzut și noi cele 125 de cazuri, au avut doar 2 decese, urmărim să fie acreditat în Statele Unite, apoi să intre în comunitatea Europeană după care îl putem prelua și noi. Este un răspuns pozitiv și un răspuns care promite ca și tratament electiv pentru coronavirus”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit sursei citate.

Citește și: Momentul în care un pompier își strânge în brațe copiii, după o luptă pe viață și pe moarte cu noul coronavirus: „A rămas cu sechele. Nu știm ce se va întâmpla”

România, parte a studiului care a identificat medicamentul pentru Covdi-19

Tătaru susține că un vaccin până la finalul anului nu va putea exista, motiv pentru care toți ochii sunt îndreptați în prezent pe menit să trateze pacienții infectați cu coronavirus.

Citește și: El este tânărul care a acceptat să fie vaccinat împotriva COVID-19. Se expune unor riscuri uriașe: „Există trei posibilități înspăimântătoare”

”În acest moment noi suntem într-o legătură cu cei care fac acest studiu, în măsura în care acest studiu este omologat, îl putem aduce în comunitatea europeană, va fi omologat și aici și apoi și în România. Să sperăm cam într-o lună”, a adăugat ministrul.

Recomandari