Medici și asistenți de la Spitalul Floreasca, audiați astăzi de Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei

Mai mulți asistenţi medicali şi medici rezidenţi de la Spitalul Floreasca sunt audiați astăzi de către Serviciul Omoruri. Aceștia sunt anchetați, în calitate de martor, în cazul pacientei care a murit după ce a ars pe masa de operație.

Anchetă Spital Floreasca

http://hepta.ro/

Până acum, din cauza „neregulilor gasite” la Spitalul Floreasca, instituția a fost amendată cu 30.000 de lei, iar prof. dr. Mircea Beuran a fost demis din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III. Beuran a fost demis şi din funcţia de preşedinte al Comisiei Ministerului Sănătăţii de chirurgie generală. Totodată întreaga echipă operatorie a fost sanționată.

"Niciunul dintre medicii aflaţi în echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă. Deci avem o pacientă care a sângerat şi care s-a deteriorat pe parcursul nopţii, s-a intervenit la 9 dimineaţa, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident şi apoi cu un medic specialist venit de acasă, în loc să intervină echipa de medici primari, care erau de gardă în spital", a declarat Costache.

Citește și: Lista erorilor medicale de la Spitalul Floreasca. O femeie a ars pe masa de operație: „S-au turnat 200 de mililitri dintr-un dezinfectant care conține alcool”

Ultimele știri