Lista erorilor medicale de la Spitalul Floreasca. O femeie a ars pe masa de operație: „S-au turnat 200 de mililitri dintr-un dezinfectant care conține alcool”

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a prezentat astăzi raportul controlului de la Spitalul Floreasca. O femeie a ars pe masa de operație din cauza biocidul utilizat pentru dezinfecția câmpului operator în timpul operației. Lista erorilor medicale care au dus la o adevărată tragedie.

Anchetă Spitalul Floreasca: lista erorilor medicale

http://hepta.ro/

Cu toate că în spital erau disponibile toate tipurile de dezinfectanți, a fost utilizat un biocid care care conține o cantitate mare de alcool. Această substanță este utilizată, în mod normal, doar pentru dezinfecția mâinilor. După ce „s-au turnat 200 ml de dezinfectant care conține alcool și care se folosește tamponat, în doze de câte 50 de mililitri”, în combinație cu bisturiul electric, greșeli ce au dus la izbucnirea focului pe masa de operație, arată raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății.

Lista erorilor de la Spitalul Floreasca

  • Dezinfectantul folosit pentru dezinfecția câmpului operator, care conține o cantitate mare de alcool, este conceput să fie utilizat doar pentru mâini.
  • S-a ignorat o procedură de dezinfectie a tegumentelor.
  • Pacienta a fost diagnosticată greșit cu alergie la iod, motiv pentru care în ambele intervenții s-a folosit o substanță pe bază de etanol.
  • S-au turnat 200 de mililitri dintr-un dezinfectant care conține alcool și care se folosește tamponat, în doze de câte 50 de mililitri.
  • S-a folosit greșit bisturiu electric în combinație cu dezinfectantul.
  • Niciunul din medici din echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă. Practic, echipa de gardă din spital nu a intervenit și au venit alți medici de acasă, ministrul Sănătății lăsând să se înțeleagă că șeful de secție nu a permis echipei de gardă să se ocupe de pacientă.
  • În protocolul operator acest accident apare separat, într-o anexă. "Ne întrebăm de ce n-a fost menționat de la început . Rezidenții când intervin trebuie să fie sub supraveghere, ceea ce nu s-a întâmplat" - Victor Costache.

Citește declarațiile Ministrului Sănătății aici:

Răsturnare de situație la Spitalul Floreasca! Ce s-a descoperit despre pacienta arsă de vie pe masa de operație: „S-a diagnosticat greșit!”

Citește și:

S-a descoperit al doilea caz de pacient ars în sala de operație de la spitalul Floreasca. Ministrul Sănătății a afăcut anunțul

Ultimele știri