Antena Căutare

Medicii de familie vor fi obligati sa asigure consultatii in centrele de permanenta

Serviciile de Ambulanta vor mai solutiona doar urgentele medicale. Celelalte solicitari vor fi rezolvate de medicii de familie, care vor fi obligati sa asigure consultatii in centrele de permanenta.


Din bugetul alocat de Ministerul Sanatatii in ultimii ani s-a cheltuit doar putin peste jumatate. Situatia este insa pe cale sa schimbe. Medicii de familie ar putea fi obligati sa munceasca mai mult. Asta ar insemna ca ei sa dea consultatii in aceste centre de permanenta, in afara programului de lucru din cabinetul particular.

Potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii, care e acum supus dezbaterii publice, medicii de familie vor fi obligati sa acorde consultatii in centrele de permanenta intre orele 15:00 si 8:00 dimineata, de luni pana vineri si non-stop sambata, duminica, in sarbatorile legale si in zilele declarate libere.

Medicii de familie trebuie sa afiseze la cabinetele proprii toate informatiile legate de centrul de permanenta in care lucreaza. Pentru aceste servicii, ei vor primi bani in plus, la nivelul unui salariu al medicului specialist in regim de garda.

De cealalta parte, medicii care nu vor respecta aceste obligatii risca sa fie penalizati cu 10 la suta din venitul lunar.

sursa:Antena3.ro

Sorin Ovidiu Vintu, internat la Spitalul Floreasca... Ministerul Sanatatii se eschiveaza de la plata terapiei pentru copiii autisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x