Antena Căutare

Sistemul medical, la un pas de colaps din cauza exploziei de cazuri de coronavirus?! Epidemiologii, apel către români: ”Respectați măsurile de prevenție!”

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut semnificativ în ultimele zile, iar situația ar putea scapa de sub control, avertizează medicii epidemiologi, care au făcut apel către oameni să respecte măsurile impuse pentru prevenirea infecțiilor cu noul coronavirus. 

Sistemul medical, la un pas de colaps din cauza exploziei de cazuri de coronavirus?! Epidemiologii, apel către români: ”Respectați măsurile de prevenție!”
Sistemul medical, la un pas de colaps din cauza exploziei de cazuri de coronavirus?! Epidemiologii, apel către români: ”Respectați măsurile de prevenție!”

Astfel, medicii epidemiologi din România au lansat un apel pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului, fiind esențială pentru revenirea la normalitate.

Ca urmare a contextului actual al înregistrării constante, în ultima săptămână, a unui număr de peste 300 de cazuri pe zi de infecție SARS-CoV-2 și a peste 10 decese COVID-19 produse zilnic, Societatea Română de Epidemiologie, asociație profesională în domeniul epidemiologiei, reiterează necesitatea respectării din partea populației a următoarelor măsuri:

Nelu Tătaru, avertisment pentru întreaga țară! „Transmiterea comunitară devine accentuată! Ne apropiem de acest moment!”

  • anunțarea sau consultarea cu un medic în cazul apariției manifestărilor caracteristice bolii;
  • păstrarea distanțării fizice în conformitate cu recomandările aflate în vigoare (cel puțin 1,5 m între persoane în spațiile închise sau în orice circumstanță în care sunt prezenți mai mulți indivizi);
  • evitarea constituirii unor grupuri mari de persoane, peste numărul recomandat; purtarea măștii în spații închise sau ori de câte ori este necesară interacțiunea dintre două sau mai multe persoane;
  • igiena prin decontaminarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și/sau cu soluție hidroalcoolică;

Coronavirus în România, 22 iunie 2020. Live Update. 24.045 de cazuri, cu o creștere de peste 300, în 24 de ore! Câți pacienți sunt la ATI

  • decontaminarea obiectelor sau suprafețelor utilizate sau atinse de mai multe persoane;
  • respectarea recomandărilor autorităților și metodologiilor prin care se realizează activitățile individuale sau a grupurilor de persoane, ca urmare a măsurilor de relaxare aflate în vigoare.

Numărul cazurilor de coronavirus a depășit 24.000

Bilanțul infectărilor cu coronavirus se menține crescut la un nivel îngrijorător. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 315 cazuri noi, o cifră foarte mare având în vedere că în weekend se fac mai puține testări.

În România au fost confirmate 24.045 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.911 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.512 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12 decese (8 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Galați, Sibiu, Suceava și Vrancea. Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 2 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Rata de reproducere a noului coronavirus în Germania a depăşit nivelul la care poate fi ţinut sub control; Oraşul Goettingen şi landul Renania de Nord Westfalia au cerut ajutorul poliţiei pentru a întări carantina

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 315 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 195 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.309 persoane. Alte 76.621 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 626.330 de teste.

Băiețel de nouă ani, mort după ce a fost lovit în plin de o mașină. Copilul se plimba cu bicicleta în momentul tragediei... „Sunt trei copii înecați” Ioana, Petruța și Sânziana au murit încercând să se salveze una pe cealaltă! Ce făcuseră celei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x