Antena Căutare

Medicii indieni au îndepărtat CEA MAI GRAVĂ TUMOARE din LUME: “A fost o procedură maraton “

Din imagini, putem observa cum medicul indian, Ramanuj Kabra, arată scanarea cerebrală a bolnavului Santlal Pal, în vârsta de 31 de ani. O tumoare ce te-ar face să crezi că omul ar avea două capete așezate unul peste altul.

Chirurgii indieni au înlăturat o tumoare cerebrală masivă, într-o procedură maraton de șapte ore. O operație despre care au spus că a fost cea mai grea.Tumoarea bărbatului cântărea aproape două kilograme, înainte de operație.

Doctorii din spitalul BYL Nair din Mumbai, unde Santlal Pal a fost tratat, au declarat că tumoarea bolnavului era atât de mare, încât „părea că avea două capete așezate unul peste altul”.

"A fost o operație extrem de îngrijorătoare și complexă", a mai declarat șeful neurochirurgiei, Trimurti Nadkarni, pentru AFP.

Doctorul a mai spus că pacientul a avut nevoie 11 pungi cu sânge.

"După ce pacientul și-a recăpătat conștiința, am cercetat și am ajuns la concluzia că aceasta a fost cea mai gravă tumoare din lume, raportată până acum. Tumoarea a cântărit 1,87 kilograme. A fost o operație rară, dar pacientul a supraviețuit".

Înainte de operație, medicii erau rezervați cu privire la reușita intervenției medicale. Acum, pacientul este în stare bună, merge și se hrănește normal, declară doctorii.

Sursa, Thejakartapost

Cum se recuperează vacanța de vreme rea? Ce-i așteaptă pe elevi: Pauze mai scurte, ore sâmbăta sau o săptămână în plus l... Scene dramatice, în mijlocul URGIEI! O femeie a leșinat în fața reporterilor Observator, din cauza GERULUI. Ambulanța a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x