Antena Căutare

Cum se recuperează vacanța de vreme rea? Ce-i așteaptă pe elevi: Pauze mai scurte, ore sâmbăta sau o săptămână în plus la anul școlar

Şcolile rămân închise în continuare în Bucureşti şi în unsprezece judeţe, în două dintre acestea, Teleorman şi Ilfov, cursurile fiind suspendate inclusiv vineri.

Şcolile rămân închise în continuare în Bucureşti şi în unsprezece judeţe, în două dintre acestea, Teleorman şi Ilfov, cursurile fiind suspendate inclusiv vineri.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că va fi în continuare extrem de frig în întreaga ţară. Pentru Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, precum şi pentru Capitală se menţine codul portocaliu de ger, până în 1 martie, la ora 10.00.

În aceste condiții, de vacanță neprevăzută, se pune problema recuperării de către elevi a orelor pierdute în zilele în care cursurile au fost suspendate din pricina vremii.

Cum se poate recupera materia?

“Am recuperat materia și când am avut greve de peste trei săptămâni. Sunt mai multe posibilități de recuperare. Se poate scurta durata pauzelor, deși e mai greu în învățământul primar. Ar putea fi decisă prelungirea anului școlar cu o săptămâna sau recuperări sâmbătă, dar ambele variante generează noi probleme. Nu poți obliga părinții sa-și trimită copiii la școală sâmbătă, așa cum și prelungirea anului școlar nu este agreată de părinți și elevi”, a explicat, pentru Jurnalul, Marius Nistor, liderul federației sindicale Spiru Haret.

"Profesorii trebuie să recupereze materia, nu timpul fizic. Recuperarea este posibilă. Decizia trebuie să fie luată de către consiliul de administrare al fiecărei unități de învățământ, care poate stabili, în funcție de specificul unității școlare, varianta optimă", a mai precizat liderul FSN Spiru Haret, potrivit sursei citate.

Strigătul de durere al unui copil abandonat, care-și caută mama. Au trecut 30 de ani! Simona Gherghe: "Vă rog să ne... Medicii indieni au îndepărtat CEA MAI GRAVĂ TUMOARE din LUME: “A fost o procedură maraton “...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x