Antena Căutare

Difteria, boala care pândește România, extrem de periculoasă. Avertismentul unui medic: ”Are o evoluție severă, potențial letală!”

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit, în direct, la Antena 3, despre difteria, boala infecțioasă descoperită la granița României și care n-a mai fost depistată de peste 30 de ani. 

Difteria este o boală contagioasă ce face ravagii în două localități din Ucraina, iar autoritățile din România au luat deja primele măsuri. Potrivit medicului Tudor Ciuhodaru, însă, boala se transmite prin aer și este foarte periculoasă, unul din zece cazuri soldându-se cu deces.

Autoritățile, în alertă! Cazuri de difterie, la doi pași de România! Ultimele cazuri din țara noastră, înregistrate acum 40 de ani

”Vă atrag atenția că receptivii în această infecție este maxima între doi și cinci ani, iar riscurile sunt crescute la cei neimunizați. Copii, gravide, cei cu deficiențe imune, sau cei care nu au respectat corect schema de vaccinare. De aceea, orice angină cu depuneri pe amigală va necesita examinări bacteriologice pentru difterie (...) Este o boală acută infecțioasă și contagioasă specifică doar omului. Are o evoluție deosebit de severă, potențial letală”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă că au fost confirmate cazuri de difterie în Ucraina, în regiunile Transcarpatia si Cernăuți, care se învecinează cu județele din nordul României. În țară, însă, nu s-au mai înregistrat cazuri de difterie din anii '80.

Cazul Caracal: Noi mărturii zdruncină din temelii ancheta. Alexandu Cumpănașu spune că are dovezi... S-a redus vârsta de pensionare în România! Președintele Iohannis a promulgat legea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x