Autoritățile, în alertă! Cazuri de difterie, la doi pași de România! Ultimele cazuri din țara noastră, înregistrate acum 40 de ani

Autoritățile din nordul țării sunt în alertă maximă după ce au fost înregistrate cazuri de difterie și le-au transmis medicilor de familie și spitalelor recomandări pentru diagnosticarea corectă a pacienților. 

Cazuri de difterie, înregistrate la doi pași de România! Ce spun autoritățile

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă că au fost confirmate cazuri de difterie în Ucraina, în regiunile Transcarpatia si Cernăuți, care se învecinează cu județele din nordul României. În țară, însă, nu s-au mai înregistrat cazuri de difterie din anii '80.

Directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu, a declarat că instituția a fost informată de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNCSBT) în 1 noiembrie despre confirmarea unor cazuri de difterie în regiuni din Ucraina de la graniţa de nord a României, potrivit Agerpres.

Boala ce omoară mii de gravide și cauzează nașteri premature! Care sunt semnele ce te trimit de urgență la medic

Astfel, directorul DSP Suceava a declarat că au fost transmise recomandări tuturor medicilor de familie şi spitalelor cu privire la necesitatea acordării unei atenţii deosebite diagnosticării corecte a tuturor cazurilor de angină cu simptomatologie sugestivă, inclusiv prin investigaţii de laborator. De asemenea, CNCSBT a recomandat îmbunătăţirea acoperirii vaccinale prin mobilizarea tuturor medicilor de familie pentru vaccinarea restanţierilor, copii şi adolescenţi, nevaccinaţi sau vaccinaţi incomplet.

Directorul DSP Suceava a declarat, de asemenea, că la nivel naţional şi judeţean nu s-au mai înregistrat cazuri de difterie din anii 1980.

Difteria este o contagioasă, cu evoluţie gravă, dar perfect controlabilă prin dozele de vaccin administrate corect în primii ani de viaţă. Diferia este o boală contagioasă a căilor respiratorii, produsă de bacilul Loeffler (Corynebacterium diphtheriae) și care se manifestă în special la copii.

Boala care ucide 2.000 de femei în fiecare an! Ce simptome are și cum poate fi prevenită

DSP Suceava susține că are stocuri suficiente de vaccinuri combinate, care oferă protecţie şi contra acestei boli, o schemă de vaccinare completă presupunând administrarea a cinci doze de vaccin la vârstele de 2, 4, 11 luni şi 6, 14 ani. ”În judeţul Suceava se administrează lunar peste 2.500 de doze, acoperirea vaccinală fiind de 85 şi 90 %”, a adăugat reprezentantul DSP Suceava, potrivit sursei citate.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri